Sacher, Rákóczi-túrós, dobostorta: melyik süti kiről-miről kapta a nevét?

GettyImages-643893630

A kísértésbe ejtő, édes tortakihívások jó része a Monarchia idején született, bár manapság is évről évre nő a cukrászkínálat, és vele a boldogsághormonszint. De vajon majszolás közben gondolunk-e arra, kiről vagy miről nevezték el kedvencünket?

E80, Sacher, Gundel, Dobos… Vajon honnan származnak legfinomabb tortáink és édességeink nevei, mit kell ahhoz tenni, hogy valakiről tortát nevezzenek el?

Híres cukrászmesterek, ínyenc fogyasztók vagy klasszikus alapanyagok a névadók, te tudod?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–3 találat: Úgy látszik, inkább enni szereted, mint a történetüket bogarászni, de ezt jól is teszed. Dobj be még egy szelettel!

4–6 találat: Javasolnám, kielégítő eredményed ellenére térj be egy cukrászdába, és míg tanulmányozod eredetüket, habzsolj egy kis habos csodát, legközelebb az eredmény is jobb lesz!

7–10 találat: Bravó! Megéri a sok áldozat a cukrászpultnál. Aki ennyire keni-vágja, az megérdemli, hogy egye is! Jó étvágyat!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra