Sacher, Rákóczi-túrós, dobostorta: melyik süti kiről-miről kapta a nevét?

GettyImages-643893630
Molnár-Zolnay Fruzsina

A kísértésbe ejtő, édes tortakihívások jó része a Monarchia idején született, bár manapság is évről évre nő a cukrászkínálat, és vele a boldogsághormonszint. De vajon majszolás közben gondolunk-e arra, kiről vagy miről nevezték el kedvencünket?

E80, Sacher, Gundel, Dobos… Vajon honnan származnak legfinomabb tortáink és édességeink nevei, mit kell ahhoz tenni, hogy valakiről tortát nevezzenek el?

Híres cukrászmesterek, ínyenc fogyasztók vagy klasszikus alapanyagok a névadók, te tudod?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–3 találat: Úgy látszik, inkább enni szereted, mint a történetüket bogarászni, de ezt jól is teszed. Dobj be még egy szelettel!

4–6 találat: Javasolnám, kielégítő eredményed ellenére térj be egy cukrászdába, és míg tanulmányozod eredetüket, habzsolj egy kis habos csodát, legközelebb az eredmény is jobb lesz!

7–10 találat: Bravó! Megéri a sok áldozat a cukrászpultnál. Aki ennyire keni-vágja, az megérdemli, hogy egye is! Jó étvágyat!

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra