10 szuper bútordarab raklapból – olcsó, és te is össze tudod szerelni!

A raklapbútorok reneszánszukat élik. Sokszor spórolós megoldásnak tűnhet, de egy kis kreativitással a lakás bármely pontjának kiváló kiegészítőivé válhatnak. Az ötlet, hogy raklapból készítsünk bútorokat, nemcsak a pénztárcánk, de a környezet számára is baráti megoldást jelenthet, hiszen amellett, hogy már ezer forint alatt beszerezhető a raklap darabja, újrahasznosításukkal a bolygónkat is védjük.

Érdemes megnézni néhány DIY-videót a neten, mielőtt kalapácsot ragadnánk, de a jó hír, hogy nem kell túl sok kézügyesség ahhoz, hogy a raklapokat szuper bútorokká alakítsuk, és az is biztos, hogy a szükséges szerszámokat megtalálod a garázsban!

Eszedbe sem jutott volna a falra erősíteni, ugye?

Tényleg nagyon egyszerű!
Tényleg nagyon egyszerű!Fotó: Pinterest

Mindegy, hogy nyersen vagy kezelve, a raklappolc szuper kiegészítője lehet bármelyik helyiségnek. Ehhez a megoldáshoz tényleg csak olyan dolgokra van szükséged, amiket otthon is megtalálsz.

Alternatív dohányzóasztal

Ha gondolod, vágass a tetejére egy üveglapot
Ha gondolod, vágass a tetejére egy üveglapotFotó: Pinterest

A varázslat megint nagyon egyszerű: fogj két raklapot, erősítsd őket egymásra, majd a nagyobb kényelem érdekében szerelj az alsóra négy kereket. A dizájn tovább fokozható, ha a nappalidba passzoló színnel átfutsz a léceken, mielőtt összeszerelnéd a raklapokat.

Bárpult a teraszra

Egy helyen lesznek a szükséges dolgok
Egy helyen lesznek a szükséges dolgokFotó: Pinterest

Ki ne szeretne a meleg esték közeledtével kiülni a teraszra egy pohár borral? Nem kell azonban több tízezer forintot elkölteni, ha az ehhez szükséges bútor még hiányzik a háztartásunkból: két raklap, három beton járdalap, és már kész is!

A kerti bútorok sem hiányozhatnak

Akár kintre, akár bentre, szuper megoldás!
Akár kintre, akár bentre, szuper megoldás!Fotó: Pinterest

Ha van hozzá elég helyed a kertben vagy a teraszon, kedved szerint variálhatod az ülőalkalmatosságok méretét. A lényeg, hogy legyen hozzá elég raklap. Ha tetszik a megoldás, de kerted egyelőre nincs, építs a raklapokból kanapét a nappalidba!

Olcsó, de menő ágykeret

A sípcsontunkra azért érdemes vigyázni!
A sípcsontunkra azért érdemes vigyázni!Fotó: Pinterest

Általában az új ágykerettel együtt új matracot is veszünk, ez a kombó pedig akár egy kisebb vagyonba is kerülhet. Éppen ezért, remek ötlet, hogy az ágykeretet raklapokkal helyettesítsük. Amellett, hogy több pénzed marad a megfelelő matrac megvásárlására, elég menő is, nem?

Éjjeliszekrény

Nem csak a hálószobába ideális megoldás
Nem csak a hálószobába ideális megoldásFotó: Pinterest

Az éjjeliszekrény elkészítése már kicsit nagyobb szaktudást igényel, hiszen a léceket méretre kell igazítani, de hidd el, nem fog beletörni a bicskád. Az alsó polcra helyezett olvasólámpa vagy fényfüzér pedig meghitt hangulatot teremt a hálószobában.

Tálalás

Indulhat a buli!
Indulhat a buli!Fotó: Pinterest

Nincs minden háztartás felkészülve egy nagyobb vendégjárásra, legyen szó esküvőről, szülinapról vagy egy baráti kerti partiról. Ilyen esetekben szuper megoldás lehet, ha a raklapokat használjuk az ételek tálalására. Nemcsak jól néz ki, de olcsóbb is, mint ennyi asztalt venni vagy bérelni valahonnan.

Többfunkciós tárolás

Biztos, hogy így nem marad otthon se a kulcs, se a jogsi!
Biztos, hogy így nem marad otthon se a kulcs, se a jogsi!Fotó: Pinterest

Az előszobánkat is feldobhatjuk egy színben passzoló raklappal. Könnyen egyedivé varázsolhatjuk a fogast, ha különleges akasztókat és fogantyúkat választunk rá.

Haladóknak: lépcső!

Azért ehhez kell egy pár raklap
Azért ehhez kell egy pár raklapFotó: Pinterest

Ha van hozzá elegendő helyünk, ne féljünk kísérletezni, mert nagyon fel tudja dobni a szoba hangulatát a raklapból készült lépcső!

Fűszerkertet mindenkinek!

Praktikus és jól is néz ki!
Praktikus és jól is néz ki!Fotó: Pinterest

Nem kell hozzá nagy hely, mégis szuper megoldás, ha nem szeretnéd az ablakpárkányon tartani a fűszernövényeket. Egy raklap, pár méter fémszalag, és kész is a saját fűszerkerted!

Mustra