10 szuper bútordarab raklapból – olcsó, és te is össze tudod szerelni!

A raklapbútorok reneszánszukat élik. Sokszor spórolós megoldásnak tűnhet, de egy kis kreativitással a lakás bármely pontjának kiváló kiegészítőivé válhatnak. Az ötlet, hogy raklapból készítsünk bútorokat, nemcsak a pénztárcánk, de a környezet számára is baráti megoldást jelenthet, hiszen amellett, hogy már ezer forint alatt beszerezhető a raklap darabja, újrahasznosításukkal a bolygónkat is védjük.

Érdemes megnézni néhány DIY-videót a neten, mielőtt kalapácsot ragadnánk, de a jó hír, hogy nem kell túl sok kézügyesség ahhoz, hogy a raklapokat szuper bútorokká alakítsuk, és az is biztos, hogy a szükséges szerszámokat megtalálod a garázsban!

Eszedbe sem jutott volna a falra erősíteni, ugye?

Tényleg nagyon egyszerű!
Tényleg nagyon egyszerű!Pinterest

Mindegy, hogy nyersen vagy kezelve, a raklappolc szuper kiegészítője lehet bármelyik helyiségnek. Ehhez a megoldáshoz tényleg csak olyan dolgokra van szükséged, amiket otthon is megtalálsz.

Alternatív dohányzóasztal

Ha gondolod, vágass a tetejére egy üveglapot
Ha gondolod, vágass a tetejére egy üveglapotPinterest

A varázslat megint nagyon egyszerű: fogj két raklapot, erősítsd őket egymásra, majd a nagyobb kényelem érdekében szerelj az alsóra négy kereket. A dizájn tovább fokozható, ha a nappalidba passzoló színnel átfutsz a léceken, mielőtt összeszerelnéd a raklapokat.

Bárpult a teraszra

Egy helyen lesznek a szükséges dolgok
Egy helyen lesznek a szükséges dolgokPinterest

Ki ne szeretne a meleg esték közeledtével kiülni a teraszra egy pohár borral? Nem kell azonban több tízezer forintot elkölteni, ha az ehhez szükséges bútor még hiányzik a háztartásunkból: két raklap, három beton járdalap, és már kész is!

A kerti bútorok sem hiányozhatnak

Akár kintre, akár bentre, szuper megoldás!
Akár kintre, akár bentre, szuper megoldás!Pinterest

Ha van hozzá elég helyed a kertben vagy a teraszon, kedved szerint variálhatod az ülőalkalmatosságok méretét. A lényeg, hogy legyen hozzá elég raklap. Ha tetszik a megoldás, de kerted egyelőre nincs, építs a raklapokból kanapét a nappalidba!

Olcsó, de menő ágykeret

A sípcsontunkra azért érdemes vigyázni!
A sípcsontunkra azért érdemes vigyázni!Pinterest

Általában az új ágykerettel együtt új matracot is veszünk, ez a kombó pedig akár egy kisebb vagyonba is kerülhet. Éppen ezért, remek ötlet, hogy az ágykeretet raklapokkal helyettesítsük. Amellett, hogy több pénzed marad a megfelelő matrac megvásárlására, elég menő is, nem?

Éjjeliszekrény

Nem csak a hálószobába ideális megoldás
Nem csak a hálószobába ideális megoldásPinterest

Az éjjeliszekrény elkészítése már kicsit nagyobb szaktudást igényel, hiszen a léceket méretre kell igazítani, de hidd el, nem fog beletörni a bicskád. Az alsó polcra helyezett olvasólámpa vagy fényfüzér pedig meghitt hangulatot teremt a hálószobában.

Tálalás

Indulhat a buli!
Indulhat a buli!Pinterest

Nincs minden háztartás felkészülve egy nagyobb vendégjárásra, legyen szó esküvőről, szülinapról vagy egy baráti kerti partiról. Ilyen esetekben szuper megoldás lehet, ha a raklapokat használjuk az ételek tálalására. Nemcsak jól néz ki, de olcsóbb is, mint ennyi asztalt venni vagy bérelni valahonnan.

Többfunkciós tárolás

Biztos, hogy így nem marad otthon se a kulcs, se a jogsi!
Biztos, hogy így nem marad otthon se a kulcs, se a jogsi!Pinterest

Az előszobánkat is feldobhatjuk egy színben passzoló raklappal. Könnyen egyedivé varázsolhatjuk a fogast, ha különleges akasztókat és fogantyúkat választunk rá.

Haladóknak: lépcső!

Azért ehhez kell egy pár raklap
Azért ehhez kell egy pár raklapPinterest

Ha van hozzá elegendő helyünk, ne féljünk kísérletezni, mert nagyon fel tudja dobni a szoba hangulatát a raklapból készült lépcső!

Fűszerkertet mindenkinek!

Praktikus és jól is néz ki!
Praktikus és jól is néz ki!Pinterest

Nem kell hozzá nagy hely, mégis szuper megoldás, ha nem szeretnéd az ablakpárkányon tartani a fűszernövényeket. Egy raklap, pár méter fémszalag, és kész is a saját fűszerkerted!

Oszd meg másokkal is!
Mustra