Ezért érdemes kimenni Parndorfba!

A szokásos tavaszi parndorfi túránkra készülődtünk, hogy megnézzük, mik azok az akciók, amelyekért érdemes elverni egy rakat pénzt benzinre-autópályadíjra, és több órát a kocsiban szenvedni. Nos, ez az érzés eddig gyakran elkerült minket a parndorfi outletben. Most tavasszal viszont változott a helyzet. Persze, nem azt mondjuk, hogy mindenhol megtaláltuk a számításainkat, de igazán kellemesen csalódtunk rengeteg boltban. Érdekli, hogy melyek voltak ezek? Akkor olvasson tovább!

Valószínűleg azért nem képviselteti magát sok fast fashion-üzlet a dizájner outletben Parndorfban, mert eleve olcsók a termékeik, és saját berkeken belül megoldják a leárazást, emiatt totál fölösleges lenne még egy outletben is fenntartaniuk üzlethelyiséget. A Mango az egyetlen olyan fast fashion-üzlethálózat (legalábbis azon üzletek közül, amik Magyarországon is megtalálhatók), amiben töretlenül próbálják értékesíteni potom összegekért a senki által meg nem vett portékáikat. A dizájner-márkáknál azért ez kicsit másképp van, mert ott nem feltétlenül azért nem fogy el egy ruha, mert ronda (bár ezt sokszor meg tudnánk cáfolni) vagy rossz az anyaga (erről is tudnánk mit írni), esetleg béna a szabása (na, erről már ne is beszéljünk!), hanem, mert olyan horribilis árat kérnek érte, hogy még a burzsujok is meggondolják hogy vegyenek-e belőle. Így sokkal értelmesebbnek láttuk a világmárkákat szemlézni. Persze, azért benéztünk a Mangóba is (bár minek?), és még pár bolt – átlagos földi halandók számára is megvásárolható – kínálatát is szemléztük. Próbálni is próbáltunk, ahol mertünk, és bár nagyon szívesen vettük volna magunkra a Gucciban a 4-600 eurós (120-180 ezer forintos) göncöket, nem mertük megkérdezni sem, hogy ez lehetséges-e. Tehát maradt az olcsóbb kategória, és ez egyben a fotókra is igaz, hisz csak a próbafülkében tudtunk lőni stikában egy-két képet. Parndorf egész területén tilos a fotózás, emiatt többnyire sajnos a képzeletükre kell bíznunk a vizuális élményeket.

Az első tervünk az volt, hogy találjunk tökéletes farmert, ezt viszont sajnos nem tudtuk abszolválni. Ami a körképből majd kiderül: a zöld szín nagyon menő lesz idén (végre!!), és sokkal színesebbek a ruhák a boltokban, mint eddig. Viszont nem feltétlenül csak a felnőtt női ruhaszakaszt néztük, a gyerekcuccokra is kíváncsiak voltunk

Apropó, ha szívesebben költene sok dologra 2-300 eurót, mint például egyetlen dizájner atlétára, javasoljuk, hogy menjen inkább a Shopping City Südbe, vagy még inkább a G3 Shopping Resort Gerasdorfba – majd a következő posztunkban azt is elmondjuk, miért!

Armani

Melltartók szoktak viszonylag jó áron (6-7 ezer forint) lenni a pandorfi Armaniban, meg bugyik is, most se néztünk nagyon mást, de őszintén szólva, akkor se tudtunk volna, ha akarunk. Végül hosszas keresgélés után, ha melltartót nem is, jó bugyit találtunk 14 Euró körül, ami azért nem a legjobb ár, de ne legyünk telhetetlenek. Ráadásul ez legalább tényleg jó választás volt, imádtunk, másnap vissza is akartunk menni még egyért, de végül nem jutott rá időnk.

Burberry

Ide a farmerek miatt ugrottunk be, nyilván nem gondoltuk, hogy a 3-400 eurós (91 900-122 500 forint) kabátok között fogunk válogatni, de azért megnéztük, mit tudnak. Elég furcsa, hogy amióta rendszeresen járunk Parndorfba (immáron három éve – évente kétszer), mindig ugyanazokat, vagy legalábbis nagyon hasonló kabátokat, táskákat és cipőket találunk itt. Az árak sem változnak: a ballonkabátok 350 euró (107 200 forint) körül vannak; míg a táskák ugyan változó árban kaphatók, de arra ne számítson, hogy 400 euró (120 ezer forint) alatt talál hordható darabot; a cipők között akad egy-két olcsóbb, de azok anyaga gumi – ugyanis gumicsizmák. Utóbbi egyébként állítólag már egyáltalán nem menő (vagy sosem volt az?!), de persze, ha látszik rajta, hogy BURBERRY, akkor azért mindig akad rá vevő. Találtunk egy iszonyatosan jó blézert, kár, hogy úgy éreztük magunkat benne, mint Hamupipőke két nővére, akik hiába próbálkoznak a cipő felhúzásával, az minden erőfeszítés ellenére lepattan a lábukról. Ez a blézer is ilyen volt, és hiába a 36-os méret, meg a mi 38-asunk, annyira jól nézett ki, és olyan olcsó, 69 euró!! (21 145 forint) volt, hogy nem tehettük meg, hogy ne próbáljuk fel (talál róla képet a galériában). Persze, begombolni már nem tudtuk. 

Így inkább visszatértünk a farmerekre: egészen jó áron, 100 euró körül (30 600 forint) már adnak nadrágot, csak éppen a szabással voltak elképesztő bajok: nézze meg a fotókat a galériában, mekkorák! Így hát itt nem vettünk farmert.

Burlington

Ide mindig a zoknikért térünk be, néha-néha viszont nagyon jó ruhákra is szert lehet tenni, jó áron. A farmerek itt is 100 euró körül mozognak (plusz-mínusz 20 euró). Sajnos, a férfi farmerek a nőinél sokkal jobbak voltak, így az eredeti elképzelés – miszerint farmert veszünk – itt is szertefoszlott. Vettünk viszont pihe-puha zoknikat 7-9 euró (2000-2700 forint) között. Igen, tudjuk, hogy nem a legolcsóbb, de sokáig bírják, akár 5-6 évig is lehet nyúzni őket anélkül, hogy kilukadnának, szétfoszlanának, és így már egész jól megéri. Oké, ehhez nyilván az is kell, hogy az ön mosógépe se nyelje el a zokni másik felét.

Desigual

A spanyol Desigual nagy rajongói vagyunk, de ez a parndorfi üzletük mindig egy kicsit lehangol bennünket. Általában sötétek a minták, semmi jópofa nincsen azokban a cuccokban, amiket itt értékesítenek (a G3-as üzletük valamiért sokkal jobb, de erről majd akkor). Egy kört azért mentünk; van egy csomó táska 10 ezer forint körül, miniruhák 20 ezer forintért, és persze kabátok 50-60 ezer forint között. Igen, vannak farmerek és pólók is, és még csak mérethiány sincs belőlük, minket viszont egyáltalán nem győztek meg sem a fazonok, sem a minták. Kár! Úgy szeretnénk, ha újra jó termékeik lennének!

Calzedonia, Intimissimi

Azt hittük, találunk majd kedvező áron jó melltartót és hozzáillő bugyit, de sajnos nem így lett. Bár elsőre úgy tűnt, itt aztán lesz miből válogatni, de nem így lett. Szettekből kicsi a választék, ruha nem nagyon van, inkább csak atléták és trikók, és akad még pár fürdőruha is. 

Gucci

Végetértek azok az idők, amikor még 170 euró körül (52 000 forint) láttunk itt jó kis Gucci-táskákat. Most már leggagyibbnak kinéző mini piperetáskának is legalább 200 euró (61 000 forint) fölött van az ára, az igazán jó darabokért meg simán elkérnek 700-1800 eurót (210 000-550 000 forint). Azokra azért még egy kicsit gyúrnunk kell. Vannak még a 3-600 eurósok, de azokon mindenhol ott díszeleg valahogy egy hivalkodó Gucci-felirat, vagy annyira kicsik, hogy nem éri meg ennyi pénzt kiadni rájuk. A ruhák most gyönyörűek voltak, mobillal lőttünk pár fotót róluk, hogy önök is megcsodálhassák őket anélkül, hogy kiutaznának az üzletbe. A gyerekcuccaikat még mindig nagyon szeretjük, és ha nem fáj a szíve kiadni 50-60 ezer forintot, ennyiből itt már fel is öltöztetheti a gyermekét tavaszra.

Mango

Ha olcsón szeretne trikót, spagettipántos pólót venni, itt megteheti. Vannak tipegők és táskák is – 20 százalékkal olcsóbban, mint az eredeti áruk: barna bőrdzseki 70 euróért! (21 400 forint), tavaszi-nyári overall 20 euróért (6000 forint) és ugyanennyiért miniruhát is kap. Volt pár lezser pulcsi és nyári trikó 7 euróért (2100 forint), ezek is eléggé megérik ezt az árat. Bár szerintünk ezek ugyanannyiért kaphatók a biatorbágyi Premier Outletben Centerben is, csak emiatt tényleg ne utazzon ilyen messze. 

Michael Kors

Figyelem! Ha nagy rajongója a márkának, azonnal induljon! Elképesztően jó táskák és pénztárcák vannak, a bolti árnál 30-50 százalékkal olcsóbban. Klasszak a színeik is: méregzöld, kék, narancssárga, barna, krémszínű, fehér és kék-fehér tengerészcsíkos is van közöttük. A Guccival ellentétben a 109 eurós (33 400 forint) táska nem apró, és még csak bóvlinak sem tűnik. A komolyabb darabokért 76 ezer forint körüli árat kérnek el. A pénztárcákat kicsit drágának találtuk, legalábbis a táskák áraihoz viszonyítva: 70-99 euró (21 400-30 300 forint) között mozognak. 

Napapijri

A már itthon is kapható olasz márka nem lepett meg minket magas outlet-áraival, valami ilyesmire számítottunk. Ehhez képest a boltban elég sokan voltak, és nem, ők nem csak bámészkodni mentek be. Elég klasszak a ruhák, jó minőségűek és letisztultak, de ide csak futólag néztünk be; próbálni, nem próbáltunk. Az árakról: sima pamut nyári ruhát kaphat már 19 ezer forinttól, rövid ujjú trikót 10 ezerért, gatyát 17 ezerért, szoknyát 22 ezerért és dzsekit 41 ezer forintért. 

Polo Ralph Lauren

Már tavaly karácsonykor is örültünk, hogy benéztünk ide, mert akkor nagyon jó áron, 25 euróért (7600 forint) sikerült meleg kötött pulóvereket beszereznünk. Most is annak reményében vetettük magunkat a tömegbe (itt mindig sokan vannak), hogy találunk valami jó darabot, és valóban találtunk is. Mindegyiket lefotóztuk, nézze meg a galériában! Még mindig vannak pulóverek akciós áron, igaz, most már tavaszi, türkiz, citromsárga, rikító pink, narancssárga és drapp színekben. Az áruk 25 eurótól (7600 forint) indul és 39 eurót (12 000 forint) kérnek a drágábbakért. Persze, ez csak az akciós pulóverekre igaz! Tavaszi nadrágok is vannak negyven euró körül, és 29-től (8000 forint) lehet nagyon finom tapintású, nagyon jó minőségű hosszúujjú pólókat is kapni. Ezt a boltot semmiképpen se hagyja ki, ha eljön Parndorfba!

Wolford

Ahová már hat-nyolc éve nem éri meg egyáltalán bemenni, az a Wolford. Nincsenek is olyan jó cuccok, mint régen, az áruk viszont az egekben van. Nem csoda, hogy most is kongott az ürességtől az üzlet.

Amit kicsit sajnálunk: a Moncler üzletét nem találtuk meg, pedig az outlet honlapja szerint nekik is van itt boltjuk. Persze, simán lehet, hogy csak mi voltunk bénák, és akár többször is elmentünk az üzlet mellett anélkül, hogy észrevettük volna - de most már mindegy, úgyis jövünk még ide. Reméljük, legközelebb megtaláljuk.

Aldi (Hofer)

Mivel elég éhesek és szomjasak voltunk, a parndorfi túra előtt bementünk az osztrák Aldiba vásárolni - ha van ideje, tegye meg ön is. Meg fog lepődni, hogy mekkora eltérés van a hazai és a kinti Aldi termékei között. Az itthoni árukészlet legalább kétszerese található az osztrákban. Sokkal szebbek a zöldségek, gyümölcsök, több fajta saját márkás felvágott, édesség és laktózmentes termék van. Olyan jó lenne mindig, megfizethető áron ilyen friss és guszta tőkehúst, zöldséget vagy gyümölcsöt venni itthon is, főleg, hogy még csak nem is drágábbak az itthoniaknál.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek