Csokis nice cream: fagyi glutén-, tej-, tojás- és cukormentesen

Egészséges csokis fagyi két hozzávalóból. Tejmentes, gluténmentes, cukormentes, tojásmentes, vegán recept.

Pár perc munka és mehet is a mélyhűtőbe a legegyszerűbb és legfinomabb házi fagyi.
Pár perc munka és mehet is a mélyhűtőbe a legegyszerűbb és legfinomabb házi fagyi.Bartosz Luczak

Hozzávalók

  • 3 darab közepes, érettebb banán
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A banánt hámozzuk meg, karikázzuk fel, és tegyük a mélyhűtőbe legalább fél órára. Majd tegyük a kakaóporral együtt turmixgépbe (vagy keverőtálba, és botmixerrel) pürésítsük. (Édesszájúak egy evőkanál cukornak megfelelő édesítőszert is hozzádobhatnak.) Tegyük a fagyasztóba két órára. 

A dietetikus tippje: „Az édes íz iránti szeretet és sóvárgás velünk született tulajdonságunk, amit sajnos tovább erősít a már gyerekkorban »megismert« édességek, hozzáadott cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. Természetesen számos édesítőanyag-alternatíva akad már a boltok polcain, de a legjobb mégis az volna, ha visszatalálnánk a természetes ízekhez, így szimplán gyümölcsöt, gyümölccsel ízesített nassolnivalókat építenénk az étrendünkbe – például ezt a csokis nice creamet!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Ismerd meg az egészséges fagyit: glutén-, tej-, tojás-, cukormentesen Ismerd meg az egészséges fagyit: glutén-, tej-, tojás-, cukormentesen

A „nice cream”-et banánfagyiként is ismerheted, nem véletlenül: az eredeti verzió fő alapanyaga a fagyasztott banán turmixolva és ízlés szerint felhájpolva más gyümölcsökkel vagy kakaóval például. De más gyümölcsökből, mondjuk eperből, málnából, erdeigyümi-keverékből, mangóból is készülhet. Tejmentes, gluténmentes, cukormentes, tojásmentes, vegán.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Újévi életmódváltás? Ezt a gyors vegán levest próbáld ki!

A kukoricától édes, a Cayenne-csilitől kissé csípős lesz ez a finomság, ami szuper lesz minden mexikói hangulatú főétel előtt, de egy fáradtabb napon akár helyette is. Tortillacsipszekkel és jalapeñokarikákkal érdemes tálalnod.

2021. január6., 06:04

Íme egy klassz datolyás-csokis sütemény, ami hűtőben készül

Utazás közben, gyors reggeliként és desszertként is bevethető ez az egyszerű finomság, amiből dupla adagot is simán összedobhatsz, mert felolvasztás után is nagyon finom.

2021. szeptember11., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek