Csokis keksz liszt nélkül – glutén-, tej- és cukormentesen

Roppant könnyű roppanós csokiskeksz-recept liszt nélkül, glutén-, tej- és cukormentesen, ráadásul még low carb is.

Fogyaszthatjuk önmagában, de akár joghurttal vagy pudinggal is.
Fogyaszthatjuk önmagában, de akár joghurttal vagy pudinggal is.Chatri Attanatwong

Hozzávalók

  • 120 gramm cukornak megfelelő porállagú édesítőszer
  • 20 gramm cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 1 darab tojásfehérje
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • kb. 50 gramm glutén-, tej- és cukormentes étcsoki apróra vágva
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a porállagú édesítőszert a sóval és a kakaóporral. Keverjük bele a tojásfehérjét, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és ha szép, sima a tésztánk, legvégül adjuk hozzá az apróra vágott étcsokit is.

Tegyünk a sütőpapírra kb. egy evőkanálnyi lapos gombócokat a tésztából. Mielőtt sütnénk, hagyjuk pihenni fél órát. Most melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és ha letelt a fél óra, toljuk a sütőbe és süssük kb. 10-12 percig. A sütőpapíron hagyjuk hűlni legalább 10 percig.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Vegán és gluténmentes gombás rizottó: gyors, könnyű és garantáltan ízletes Vegán és gluténmentes gombás rizottó: gyors, könnyű és garantáltan ízletes

És még sajtra sem lesz szükséged a szuper krémes állag eléréséhez. A recept vegetáriánus, sőt, vegán, gluténmentes, szójamentes és tejmentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

2020. július27., 06:04

Vegán hamis Mac&Cheese, ami tényleg sajtszószízű (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Amerika (és a fél világ) kedvenc sajtos tésztáját vegán verzióban is könnyű elkészíteni. Ráadásul még növényi sajt vagy más drága alapanyag sem kell hozzá. Glutén-, tej-, tojásmentes recept.

2020. június29., 06:04

A legjobb húsmentes csili édesburgonyával és kinoával (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Eszméletlen finom csili, amiből nem hiányzik a hús, de telis-tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul egy mindent a serpenyőbe és főzzük készre receptről van szó, ami gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán.

2020. június29., 06:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mártogatós avokádóból, hogy ne csak a guacamolét ismerjük (gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus recept)

Az alapja joghurt, egy jó érett avokádó kell hozzá, egy kevés koriander vagy bazsalikom, némi fűszer és pár kavarás. Vegetáriánus, gluténmentes, tojásmentes recept (tejmentessé is tehető).

2020. július13., 06:04

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek