Hozzávalók 4 darabhoz
- 1 nagyobb banán
- 2 közepes tojás
- 1 késhegynyi gluténmentes sütőpor
- csipet só
- csepp vaníliaaroma
Elkészítés:
Egy tálban villával pürésítsük a banánt. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a sütőport és a vaníliaaromát, majd keverjük össze a banánnal. Forró palacsintasütőt vékonyan kenjünk ki olajjal. A tésztát gondolatban osszuk négy részre, és a palacsintasütőbe kanalazzunk két kis palacsintányi mennyiséget, majd süssük ki: mindkét oldalát 1-2 perc alatt. Ismételjük meg a műveletet, süssük ki a másik két palacsintát is, és tálaljuk ízlés szerint durvára vágott dióval, olajos magvakkal vagy tetszés szerinti gyümölcsökkel.
A dietetikus tippje: „Minél pöttyösebb, barnább és puhább a hűtőben figyelő banán, annál jobb! A túlérett gyümölcs felhasználásával is csökkentheted a kidobott étel mennyiségét és az ételhulladékot a háztartásodban!”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
Az áfonya ellenállhatatlan íze mellett számtalan jótékony hatása is érvényesül ebben a finom, illatos sütiben. Gluténmentes liszttel készítjük, ami a végeredményen egy cseppet sem látszik vagy érződik. A többi hozzávalót is kicserélhetjük mentesre, készíthetjük tej helyett növényi itallal, vaj helyett kókuszzsírral, cukor helyett eritrittel.
Tovább olvasom