Ellenállhatatlan gluténmentes áfonyás korongok

Az áfonya ellenállhatatlan íze mellett számtalan jótékony hatása is érvényesül ebben a finom, illatos sütiben. Gluténmentes liszttel készítjük, ami a végeredményen egy cseppet sem látszik vagy érződik. A többi hozzávalót is kicserélhetjük mentesre, készíthetjük tej helyett növényi itallal, vaj helyett kókuszzsírral, cukor helyett eritrittel.

Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges!
Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges!Lesyy

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 130 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 50 gramm cukor (vagy 75 gramm eritrit)
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • csipet só
  • 1 darab tojás
  • 60 gramm tej vagy gluténmentes növényi ital
  • 50 gramm hideg vaj (vagy 40 gramm kókuszzsír)
  • 50 gramm áfonya (friss vagy fagyasztott)
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és morzsoljuk bele a vajat. Elegyítsük egymással a nedves hozzávalókat, majd a száraz hozzávalók-vaj keverékkel együtt keverjük simára. Nagyon óvatosan forgassuk a tésztába az áfonyát. Két sütőpapír között óvatosan nyújtsuk ki kb. 2 centi vastagra, és pogácsaszaggatóval vágjuk ki a korongokat. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és mintegy 20-22 perc alatt készre sütjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.

A gluténmentes, tejmentes, tojásmentes banánkenyér receptje A gluténmentes, tejmentes, tojásmentes banánkenyér receptje

Egyszerű, elronthatatlan, gyors, variálható és laktató recept. Intenzív, de nem erőszakos banáníz és végtelen puhaság. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, sőt, ha eritrittel készítjük, akkor hozzáadott cukortól is mentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Energia, egészség: vegán chiamagos golyók (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Villámgyors snackötlet, pár hozzávaló, csupa egészség és energia egész napra. Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept.

2020. június22., 06:00

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

A legjobb, leggyorsabb csípős mártogatós: bang bang szósz (glutén-, tojásmentes recept)

Chili mayo, spicy mayo vagy bang bang néven is ismerheted, de ha megszereted, saját nevet is adhatsz neki. Ha megkóstolod, úgyis ez lesz. Sült húsok, halak, nuggets, sült, rántott zöldségek, édesburgonya- és cukkinihasábok mellé is fantasztikus. Glutén- és tojásmentes, és vegán verzióban is elkészíthető.

2020. június22., 06:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Zöldséges rakott csirkemell laktózmentes sajtmártással (gluténmentes recept)

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogás, mégsem a hagyományos csirke-rizs páros. Tökéletes olyan alkalmakra, amikor nincs sok időtök főzni, mégis friss ételt szeretnétek az asztalra varázsolni.

2020. augusztus11., 06:04

Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)

Ropogós lepény készül ebből a receptből, a húsos fasírtok ízvilágában. Gluténmentes, húsmentes recept.

2020. július13., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek