A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

Jó sok petrezselyemmel tálald.
Jó sok petrezselyemmel tálald.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy bögre rizottórizs
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 2 bögre alaplé
  • ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem
  • 1 deci tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 8 deka pecorino lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A vajban pirítsd meg kissé a rizst, majd öntsd fel a borral, és ha elpárolgott, lassan, kevergetve add hozzá az alaplevet. Ha a rizs megpuhult, add hozzá a tejszínt és a borsót, ízesítsd, majd hagyd fedő alatt pihenni 5 percet. Végül a reszelt sajttal és friss petrezselyemmel tálald. 

Így készül a magyar rizs, amit a japán séf is hazavitt volna Így készül a magyar rizs, amit a japán séf is hazavitt volna

Apa és lánya közösen viszi az alföldi rizsbizniszt. Már saját rizsfajtájuk is van.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

2021. július28., 12:52

Gyors, sáfrányos rizskrokett: tökéletes, ha izgalmas köretet keresel

Bármilyen ragu mellett isteni lesz ez a különleges fogás, ami még akkor is nagyon elegáns, ha épp maradék rizsből készült. Egy fűszeres, jó csípős indiai curry például verhetetlen vele.

2021. szeptember26., 10:24

Spenótos-citromos rizottó – a tökéletes nyári fogás

Ha húst vagy halat is ennél mellé, egy szelet fokhagymás csirkemell vagy halszelet éppen elég. Könnyen összedobható és gyors nyári fogás, ami a citromtól lesz igazán izgalmas.

2021. május29., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Borsófőzelék mentával – fasírt és falafel mellett is nagyon finom

A borsófőzelék hagyományos változatban is finom, főleg, ha nem hetven deka liszttel van besűrítve – tudjuk ezt a menzás ebédek óta. Ha pedig igazán fenszi változtatban dobnád össze, készítsd tejszínnel, egy kis vajjal és tálald friss mentával a tetején!

2021. november10., 09:24

Ebédről maradt köret: így csináld a sült rizst!

Kedvenceink azok a zero waste fogások, amiknek „második felvonása” sem véleményes, éppenhogy ehető saláta vagy leves, hanem határozottan felveszi a harcot eredeti verziójával. Nálunk az ebédről maradt köretből készült vacsorára ez a remek rizs, ami nemcsak versenybe szállt köretként tálalt önmagával, de simán el is verte az ízek versenyében.

2021. október10., 15:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek