Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

Hozzávalók 4 személyre:

A lasagnéhez

  • 9 darab lasagnetésztalap
  • 15 deka reszelt füstölt alpesi sajt
  • 20 deka zöldborsó
  • 35 deka ricotta
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 15 deka mascarpone
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 tk. barna cukor
  • (elhagyható) apróra vágott aszalt paradicsom és fekete olíva
  • 20 deka mozzarella (a tetejére)
  • 10 deka frissen reszelt parmezán
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy csokor bazsalikom apróra vágva

A besamelhez

  • 2 ek. vaj
  • 5 deci tej
  • 2 ek. liszt
  • ízlés szertint só, bors és szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Ezúttal a hagyományoktól eltérően érdemes egy kissé előfőznöd a tésztát sós vízben. Miközben elkészül, dobd össze a besamelt úgy, hogy előbb a lisztet adod a forró vajhoz, majd a tejet és végül a sót. 

A tetejére felhasznált mozzarellát reszeld le, a többi alapanyagot pedig egy tálban alaposan dolgozd össze. Kivajazott jénaiban rétegezd a tésztával, majd arra mehet a besamel és végül a sajt. Negyedóra elég lesz neki a forró sütőben. 

kapcsolódó Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal
Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal

Egy falat almával és nektarinnal is remek a kéksajt, ahogy a sajtok legtöbbje, de ha egy kicsit kreatívabban használnád fel, most figyelj!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Baconnel és borsóval készül az egyik legfinomabb, langyos tavaszi saláta

A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.

április27., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

Hallottál már a bacon buttyról? Remek reggeli, amit két perc alatt összedobsz

Ha imádod a bacont, ezzel a remek reggeli fogással érdemes kísérletezned. Ha mellé egy nagy adag, friss zöldségekből készült salátát is összedobsz, a lelkiismereted is nyugodt maradhat a ropogós szalonnaszeletek után.

szeptember22., 10:24

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Mustra