Halas pite light változatban – egy egészséges fogás, ami véletlenül finom is

Jó, lássuk be: igazi hősök azok, akik tudnak párolt zöldségen, salátán és száraz csirkemellen élni, kevesebb sót, nulla cukrot fogyasztani a tökéletes testért és egészségért. Mi imádjuk a finomságokat, és nem szívesen mondunk le róluk, inkább egy kicsit okoskodunk, hogy minden, ami egészséges, az nagyon-nagyon finom is legyen végül. Ez a halas fogás épp ilyen, bármelyik egészségmániás ismerősödet nyugodt szívvel megkínálhatod belőle.

A szerecsendiót kaporra is cserélheted.
A szerecsendiót kaporra is cserélheted.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

A halas réteghez

  • 40 deka lazac (vagy ízlés szerint más halfilé felkockázva)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. mustár
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint zöld bors és só
  • 1 tk. liszt
  • 25 deka párolt brokkoli

A tetejére

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 deci tejszín
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint szerecsendió, só és bors
  • 1 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

Vágd szeletekre, majd süsd meg a halat a fokhagymával, brokkolival és a zellerdarabokkal együtt néhány perc alatt, utána add hozzá a mustárral és liszttel elkevert tejszínt. Kevergesd kis lángon, és ha besűrűsödött a ragu, ízesítsd, majd tedd félre. 

A karfiolt főzd meg, majd pürésítsd és keverd el a tejszínnel, vajjal és liszttel, és ízesítsd. Halmozd a halat egy hőálló tálba, kanalazd a tetejére a karfiolt és süsd 20 percen át, vagy amíg a teteje megpirul.

Mennyire ártalmas a halakban található higany? Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

2021. október18., 11:24

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

2021. július30., 10:44

Lazacos-brokkolis quiche zabpehelylisztes változatban

Egy kicsit egészségesebb változatban is lehet nagyon finom a quiche, csak arra kell figyelned, hogy a zabpehelyliszt egy kicsit több folyadékot felvesz, mint a hagyományos.

2021. augusztus14., 12:52

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ebédelj egészségesen: a karfiolfasírtot próbáltad már?

Ha menta épp nincs otthon, petrezselyemmel és bazsalikommal is remek lesz ez a dip, amihez mindössze tejföl, összemorzsolt feta és valamilyen friss, fűszernövény kell. Tócsni tetején, de akár zöldségcsíkok mellett is szeretni fogod.

2021. október9., 09:20

Meleg, karfiolos csicseriborsó-saláta – nálunk füstölt paprikával, csilivel és köménnyel készült

Egy gyors, meleg saláta, ami füstölt paprikával lesz igazán finom. Ha épp van otthon zellerszár, abból is kockázz bele egy keveset!

2021. június11., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek