Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

A pestóval, sajttal és paradicsommal az egész egy jó kis olaszos hangulatú fogás lesz, amit akár csípősen is készíthetsz. Ha megvagy vele, szórd meg a tetején az olvadt sajtot egy adag friss snidlinggel!

Még egy kis paradicsom, sajt, és el is készül.
Még egy kis paradicsom, sajt, és el is készül.Lena Gadanski

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet cukkini
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál pesto
  • 2 darab paradicsom meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 15 deka vékonyra vágott mozzarellaszelet
  • 2 evőkanál friss parmezán
  • 1 marék felkockázott szárított paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd be és sózd meg egy kissé a cukkiniszeleteket, majd grillezd őket 1-2 percen át.

Ezek után kend meg a pestóval, tedd rá a paradicsomokat és végül a sajtot. Ahogy a sütőben a sajt elolvadt, már el is készült. Olasz fűszerekkel és egy kevés parmezánnal a tetején tálalva a legfinomabb. Ha hiányolod a húst belőle, vékonyra szeletelt, olasz sonkaszeletekkel pakold meg. 

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron! 10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Krémes sajtos cukkini citrommal és oregánóval – nincs is ennél jobb nyári köret

A cukkini töltve is remek, és levesben is szeretjük, de ebben a sajtos köretben igazán megtalálja a helyét. A visszafogott íze nem nyomja el a remek sajtokét, így kéksajtos-almás változatban és kecskesajtos-aszalt paradicsomos verzióban is érdemes összedobnod.

2021. május11., 10:24

Parmezános cukkinitócsni - egy nagy adag fokhagymás tejföllel a legfinomabb

Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.

2021. október2., 10:44

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

2021. február27., 06:00

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

A rántott cukkini olaszosan lesz a legtökéletesebb

A rántott cukkini hagyományos változatban is remek, de ha csak egy kis darab zöldséged van, turbózd fel sajttal és marinara szósszal, és tálald pirítós tetején, vagy egy nagy adag parmezános-vajas gnocchi közepén.

2021. november26., 09:20

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek