Edd forrón a tojáskrémet, füstölt sajttal és rozskenyérrel!

Valamiért mindig hideg előételként, maximum gyors szendvicsfeltétként gondolunk a tojáskrémre, pedig egy adag forró pirítóson, füstölt sajttal és füstölt paprikával még finomabb szendvicsek készülhetnek belőle. Itt is van mindjárt egy közülük.

Ha több készül belőle a kelleténél, akkor sem történik tragédia: a maradékot sonkával, spenótos palacsintába, vagy akár paradicsomokba, vagy tortillalapokba töltve is elfogyaszthatjátok. Fekete olívával, sonkaszeletekkel tökéletes reggeli szendvics készülhet belőle. 

Mehet rá a sajt.
Mehet rá a sajt.voloshin311

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 1 csésze lereszelt füstölt sajt
  • 4 darab főtt tojás
  • 2 nagy evőkanál majonéz
  • 0.5 csokor apróra vágott snidling
  • ízlés szerint só, őrölt kömény és frissen őrölt bors
  • 1 kis kanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 csipet (füstölt) pirospaprika (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Szinte semmi dolgod nem lesz vele, csak dolgozd el a kenyéren és a sajton kívül az összes hozzávalót egymással, majd kanalazd a kenyerek tetejére. Pirítsd rá a sütőben a sajtot, és ha van otthon, egy kevés füstölt paprikával a tetején tálald. 

Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához

A kezeden kívül semmiféle segédeszköz nem szükséges hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

2021. január23., 06:04

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

2020. június24., 06:00

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

A tojás világnapja: ez a legfinomabb tojáskrém receptje

A tojás világnapját azért népszerűsítik évről évre megálmodói, hogy minél többekhez eljusson a hír: a tojás nem egészségtelen mumus fogás, nem ez okozza a magas koleszterinszinted, hanem remek, tápanyagokban gazdag alapanyag. És ha az egyik legegyszerűbb és legfinomabb fogást keresed, amit belőle elkészíthetsz, van egy jó hírünk.

2021. október8., 06:20

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

2021. január24., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek