Édes és sós tökéletes párosa: gofri csirkével és juharsziruppal

A tengerentúlon teljesen megszokott gyorsétel a csirke juharsziruppal és gofrival, ami nálunk egy gyors és egyszerű változatban készült el. Ha nem ragaszkodsz a megszokott kombinációkhoz, és imádod például a kissé édes, kínai mázas, szezámmagos csirkét, akkor ezt is szeretni fogod.

Amíg a gofri sül, dobd be a paprikás-fokhagymás csirkefalatokat az olajba, így épp egyszerre készülnek majd el. Tálalj mellé friss salátát majonézes vagy mézes-mustáros öntettel, és tökéletes, gyors ebéd (vagy brutál reggeli, esetleg minden mindegy vacsora) lehet belőle bármelyik évszakban.

A csirke? Jó! A gofri? Jó! A juharszirup? Jó!
A csirke? Jó! A gofri? Jó! A juharszirup? Jó!bhofack2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 4 kisebb darab csirkemellszelet
  • só és bors ízlés szerint
  • a panírozáshoz tojás, liszt és zsemlemorzsa (kukoricapehelybe is panírozhatod)
  • 4 nagy evőkanál juharszirup
  • 0.5 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

Készíts sűrű tésztát a gofrihoz a lisztből, vajból, tojásokból és a tejből, majd add hozzá a sütőport, és ízesítsd cukorral meg egy kis sóval. 

Sózd és borsozd, majd panírozd a csirkét a hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd süsd ki néhány perc alatt forró olajban a szeleteket. 

Ha ezzel megvagy, süsd ki a gofrikat, és tálald a csirkével és a juharsziruppal. 

Itt az egészséges, ropogós gofri receptje – így hagyhatod ki a búzalisztet az egyik legfinomabb reggeliből! Itt az egészséges, ropogós gofri receptje – így hagyhatod ki a búzalisztet az egyik legfinomabb reggeliből!

A mi gofrink egyszerű, bögrés finomság, kinek van kedve szombat reggel patikamérlegen adagolni a hozzávalókat? Kapj fel egy bögrét és egy evőkanalat, nagyjából 3 perc alatt kész lesz a tésztád ehhez az egészséges gofrihoz!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Túrós gofri? Igen! Csokiöntettel és gyümölcsraguval is készítheted

Van új a nap alatt: ez a túrós gofri remek arra az esetre, ha egy kevés fehérjével turbóznád fel az egyik legklasszabb reggelit. Ha igazán nyári változatban készítenéd, sűrű citromos-vaníliás öntetet készíts hozzá!

2021. július17., 10:24

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek