Édes és sós tökéletes párosa: gofri csirkével és juharsziruppal

A tengerentúlon teljesen megszokott gyorsétel a csirke juharsziruppal és gofrival, ami nálunk egy gyors és egyszerű változatban készült el. Ha nem ragaszkodsz a megszokott kombinációkhoz, és imádod például a kissé édes, kínai mázas, szezámmagos csirkét, akkor ezt is szeretni fogod.

Amíg a gofri sül, dobd be a paprikás-fokhagymás csirkefalatokat az olajba, így épp egyszerre készülnek majd el. Tálalj mellé friss salátát majonézes vagy mézes-mustáros öntettel, és tökéletes, gyors ebéd (vagy brutál reggeli, esetleg minden mindegy vacsora) lehet belőle bármelyik évszakban.

A csirke? Jó! A gofri? Jó! A juharszirup? Jó!
A csirke? Jó! A gofri? Jó! A juharszirup? Jó!bhofack2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 4 kisebb darab csirkemellszelet
  • só és bors ízlés szerint
  • a panírozáshoz tojás, liszt és zsemlemorzsa (kukoricapehelybe is panírozhatod)
  • 4 nagy evőkanál juharszirup
  • 0.5 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

Készíts sűrű tésztát a gofrihoz a lisztből, vajból, tojásokból és a tejből, majd add hozzá a sütőport, és ízesítsd cukorral meg egy kis sóval. 

Sózd és borsozd, majd panírozd a csirkét a hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd süsd ki néhány perc alatt forró olajban a szeleteket. 

Ha ezzel megvagy, süsd ki a gofrikat, és tálald a csirkével és a juharsziruppal. 

Itt az egészséges, ropogós gofri receptje – így hagyhatod ki a búzalisztet az egyik legfinomabb reggeliből! Itt az egészséges, ropogós gofri receptje – így hagyhatod ki a búzalisztet az egyik legfinomabb reggeliből!

A mi gofrink egyszerű, bögrés finomság, kinek van kedve szombat reggel patikamérlegen adagolni a hozzávalókat? Kapj fel egy bögrét és egy evőkanalat, nagyjából 3 perc alatt kész lesz a tésztád ehhez az egészséges gofrihoz!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

2021. szeptember23., 10:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Ehhez a levendulás gofrihoz már szinte kötelező a fehér csokis sajtkrém

A fehér csokis krémsajtot ki ne hagyd, és ha hedonista napot tartasz, fekete ribizliből készíts forró gyümölcsragut a tetejére.

2020. július12., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek