Aranyérmet ért a Vál-Völgye Pékség vadkovászos burgonyás kenyere, vadkovászos sokmagvas tönkölykenyere és kakaós kalácsa pedig ezüstérmet kapott a Linzben tartott 21. Nemzetközi Kenyérversenyen, ahol nagy sikert arattak a hazai kakaós csigák is – számolt be Az Üzlet.
Az Osztrák Pékszövetség által megrendezett nemzetközi verseny zsűrijét a legrangosabb gasztronómiai szakemberek alkották, akik a nevezőket nem ismerték, és csak az íz alapján hoztak ítéletet. Így választották a legjobbak közé a magyar termékeket.

A magyar pékség titka, hogy csakis prémiumminőségű, egészséges és autentikus alapanyagokkal dolgoznak, és kizárólag fagyasztással tartósítanak. A pékség többnyire hazai négy- és ötcsillagos szállodáknak szállít, de tervezik, hogy a nemzetközi piacon is megjelennek.
Nem ez az első nemzetközi megmérettetés, ahol sikerrel jártak: tavaly a londoni Great Taste Awardson aranyérmet nyert a pizzás csigájuk is, ami azért is óriási siker, mert kelet-európai pékség még soha nem ért el ilyen eredményt a versenyen.

A nyolcvanas években ilyen üzletekben intéztük a napi és a nagyobb bevásárlásokat is: egész másként festettek, mint mai utódaik.
Tovább olvasom
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés