Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

Köretnek is remek.
Köretnek is remek.burwellphotography

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre kuszkusz
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 15 deka natúr gesztenyemassza apróra vágva
  • 10 deka aszalt vörös áfonya
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 2 nagyobb darab padlizsán
  • 1.5 bögre forrásban levő alaplé
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva (a tetejére)
  • 1 csapott teáskanál méz
  • 20 deka mozzarella szeletekre vágva
  • 1 nagyobb teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt forrázd le az alaplével, majd tedd félre lefedve 10 percre puhulni.

Puhítsd meg sütőben a félbevágott, befűszerezett padlizsánokat, majd kapard ki mindegyik kis csónaknak a közepét és vágd apróra. Dolgozd el a sajton kívül a többi hozzávalóval, majd tölsd meg vele a padlizsánokat. Helyezd a tetejére a sajtszeleteket, és forró sütőben 8-10 perc alatt pirítsd a sajtot a tetejére. A friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt a klassz padlizsánburgert kecskesajttal és lilahagyma-lekvárral készítettük el

Egy igazán finom vega szendvics következik, amit jó sok sajttal és fűszeres lilahagyma-lekvárral dobtunk fel. Utóbbihoz süsd meg a hagymákat vaj és olaj keverékén, ízesítsd sóval, balzsamecettel és barna cukorral, és már kanalazhatod is a szendvicsedbe.

2021. június1., 12:52

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Fetával sült padlizsán – ha vendégek jönnek, ezzel kínáld meg őket!

Csak egy nagy adag leveles tészta kell ehhez a remek fogáshoz, ami akkor a legtökéletesebb, ha van türelmed beindítani a padlizsánszeletek miatt a faszenes grillt. Ha már izzik a faszén, dobj néhány szelet húst is a tetejére – másnap salátakészítés közben megköszönöd majd magadnak a füstös aromákat.

2021. augusztus18., 10:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek