Adj ajándékba egy kis jókedvet! Forrócsoki-kockák, személyre szabva

Egy jó kis forró csoki szuper egész télen, főleg, ha ilyen cuki, kockákba csomagolt verzióban kapja az ember, és nincs más dolga, csak forró tejet melegíteni hozzá.

Tökéletes ajándék, nemcsak azért, mert percek alatt összedobod, hanem mert aromákkal, gyümölcsökkel, esetleg egy kevés alkohollal vagy fűszerekkel tökéletesen testre tudod szabni. Aki diétázik, annak cukormentes csokiból olvaszd, aki imádja a csípőset, annak csilit, télrajongóknak mézeskalácsfűszereket, gurmanoknak mentát, narancshéjat vagy mandulaaromát keverj bele. És ha már nekiláttál, akár magadnak is ajándékozhatsz belőle párat.

Csak egy kis forró tej kell hozzá.
Csak egy kis forró tej kell hozzá.creacart

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 2 tábla jó minőségű csokoládé
  • ízlés szerint ízesítők és fűszerek
  • 2 evőkanál sűrített tej
  • 2 csipet
Recept idők

Olvaszd meg a csokit vízgőz fölött egy hőálló tálban, kis lángon, majd add hozzá a sót és a sűrített tejet is. Használhatsz tej-, fehér vagy étcsokit is, ízesítőnek pedig mehet hozzá a csili, fahéj, citrushéj, menta, mézeskalácsfűszer-keverék, vanília, kávé, karamell, esetleg egy kevés likőr. 

 A felolvadt és ízesített masszát töltsd kis jégkocka-, bonbon- vagy kisebb muffinformákba, és amikor dermedni kezd, állíts bele egy-egy kiskanalat vagy pálcát. Ha nagyon extrát szeretnél, még mielőtt teljesen megszilárdul, díszítheted csokicsíkokkal, pillecukorral, karamellmorzsával vagy cukorgyöngyökkel. 

Forró csoki variációk keményvonalasoknak és kibiceknek Forró csoki variációk keményvonalasoknak és kibiceknek

Mi más jöhetne ekkora hóban, mint három variáció forrócsokira.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek