A kulináris élmények keresői közül az olívaolajról azt sokan tudják, hogy a zsiradék sütésre és főzésre nem alkalmas, mert magas hőmérsékleten hajlamos megégni. De az olívaolaj nemcsak a hőre, hanem a fényre is érzékeny.
Csak ilyen üvegben lévő olívaolajat vásárolj
Az olívaolajos palackok különféle alapanyagból készülnek, emellett különféle formájúak, méretűek és színűek. Amikor olajat választunk, ez utóbbi a talán a legutolsó szempont, amit figyelembe veszünk. Pedig nem árt tudni, hogy az átlátszó palackokban kapható olívaolaj, legyen az műanyag vagy üveg, sokkal hamarabb megromlik, mint a sötét színű üvegben lévő.

Ennek az az oka, hogy az átlátszó palackokban közvetlen fénynek van kitéve az olívaolaj, ami idővel ront a minőségén. Mindezt csak fokozza, ha az olajat fluoreszkáló megvilágítás alatt tárolják, vagy közvetlen napfénynek van kitéve. Emiatt az olaj avas lesz, ami sokat ront a gondosan elkészített finom étel ízén.
Ha szeretnénk, hogy az olívaolaj hosszan megőrizze minőségét, akkor válasszunk inkább üvegből készült palackba töltött változatot a műanyag helyett.
Az utóbbi esetben ugyanis előfordulhat, hogy a palackból mikroműanyag szivárog a termékbe, amelyek veszélyeztethetik az olaj minőségét. Mindemellett az sem elhanyagolható, hogy a műanyag palackok, még ha újrahasznosíthatók is, általában kevésbé tartósak, mint az üvegek, ezért környezetszennyezőbbek.
Bár egyetlen zöldség sem képes megelőzni az öregedést, vannak olyan élelmiszerek, amelyek lelassíthatják a idő múlásával járó tünetek megjelenését. Cikkünkből megtudhatod, melyek ezek.

Bár egyetlen zöldség sem képes megelőzni az öregedést, de vannak olyan élelmiszerek, amelyek lelassíthatják a idő múlásával járó tünetek megjelenését.
Tovább olvasom
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés