KARÁCSONY

Nincs ünnep linzerkarika nélkül

2013. november 23., szombat 16:04

Nem, nem létezhet ünnep linzer nélkül. Olyan egyszerű, és annyira nagy sikere van mindig. Természetesen anyukám vaníliás baracklekvárját bontom fel hozzá, mert ez a süti abszolút megérdemli. Amellett, hogy csupa vaj, én mindig teszek bele vaníliát is, mert imádom az utánozhatatlan aromáját. Szintén előre elkészíthető édesség, viszont el kell dugni! Bevallom, nálunk a fotózott példányok öt percet sem értek meg, pedig pihennie is kellene.

linzer2

Én szeretem simán hagyni a tetejét, de nyugodtan meg lehet kenni a felső részeket sütés előtt felvert tojással. Ha nincsen linzerszaggató formájuk, egy jó nagy pogácsaszaggató és egy pici pálinkáspohár kombinációja is megteszi.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
fél rúd vanília
lekvár

1. A felkockázott hideg vajat összedolgozzuk a porcukros liszttel és a vaníliával. (Ha van késes robotgépünk, tegyünk bele mindent, és hagyjuk, hogy a gép dolgozzon helyettünk.) Fóliába tekerve fél órára tegyük hűtőbe a tésztát.

2. Lisztezett felületen a tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük.

3. 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. (Érdemes külön sütni a felső és alsó részeket, mert a lyukas közepű darabok hamarabb megsülnek.)

4. A kihűlt kekszeket betöltjük, pihentetjük.

Porcukorral megszórhatjuk tálalás előtt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta