KARÁCSONY

Karácsonyi akciók a bútoráruházakban: Ikea vs Kika döntetlen

2013. december 9., hétfő 09:51

Karácsony közeledtével a legtöbb emberre rájön a vásárolhatnék, főleg, hogy ilyenkor már minden fronton hirdetik a kereskedők az akciókat. Megnéztük a hazai nagyobb bútoráruházak kínálatát, mi az, amit most érdemes beszerezni. A végkövetkeztetés: a Kikába és az Ikeába érdemes elnézni, a Jysk se rossz - ha eltekintünk attól, hogy szinte ugyanazokat kínálja, mint tavaly és azelőtt -, az RS viszont egyszerűen katasztrófa.

Ikea

svéd cég idén nagyon kitett magáért, klassz akciókkal kedveskedik a vásárlóinak. Az árak egyébként sem vernek senkit a földhöz, az viszont elég menő, hogy most 1990 forintért már vehet elég jó ágyneműhuzat-garnitúrát. Vannak asztali futók elég olcsón – még karácsonyi mintájúak is, vagy legalább a színük igazodik az ünnepi hangulathoz. Világításban még mindig az Ikea viszi a prímet: rengeteg LED-lámpát lehet kapni, amelyekből akár ilyen dizájnlámpát is készíthet – akár karácsonyi ajándéknak is. Jó vásár még a 2 darabos, 795 forintos sütőforma is, illetve nagyon bírjuk a csokoládé/marcipán formázót is, ebből 495 Ft 3 darab. Ha bírja a giccses poharakat, ennek nem fog tudni ellenállni, sajnos minket nem győzött meg. Szerencsére már karácsonyi csomagolópapírt és zacskót is vehet itt, elég ízlésesek, csak egy kicsit drágák. 

Érdemes még átböngészni az ünnepi dekorációs katalógusukat, ott is találni klassz dolgokat. 

Kika

bóvli karácsonyi kacatok  tömkelege mellett igazán hasznos dolgokat is találni idén a  Kikában.  Sőt, talán ebben a bútoráruházban van a legtöbb karácsonyi akció.

Mondjuk, ez nyilván a tömeget is vonzza, úgyhogy, ha nem kedveli a tolongást, halassza a két ünnep közé a vásárlást (feltéve persze, ha nem karácsonyi ajándékot keres), akkor talán még több akciót is ki tud fogni.  Az ágykeretektől elkezdve a szánkón(!) át a lámpákig most tényleg minden le van árazva. Itt ön is megnézheti előre, mit érdemes beszerezni.

Jysk

Jysk  is komolyan veszi a karácsonyt: a legtöbb dolgot akár hetven százalékkal olcsóbban is megkaphatja. Elég jó áron adják a Kronborg termopaplant, igaz, ennyiért már az Ikeában is vehet hasonlóan jó minőségűt. Az ágyneműhuzatok is akciósak, persze nem pont a legszebbek, de legalább 100% pamutszatén és pamutflanel összetételűek, amit sokan nagyon kedvelnek. Ami viszont tényleg kecsegtető ajánlat: a gumis lepedő ötféle színben kapható, és feleannyiba kerül, mint máskor.

Ha bútort veszek,

 • 1043
  kizárólag Ikea!
 • 165
  csak a Kika!
 • 120
  megteszi a Jysk is.
 • 103
  naná, hogy RS!

Jó választás az ágytakaró; három színben kapható, és féláron 7500 forintért tényleg nem drága. Ezer forinttól vannak asztalterítők, bár kifejezetten karácsonyit nem láttunk. Jó hír: ahogyan az Ikeában, itt is vannak karácsonyi csomagolópapírok, ráadásul ezeket is akciósan szerezheti most be. Mindemellett van még sok porfogó is olcsón: vázák, gyertyák, fürdősószett, szaunakesztyű, üvegcsék, szóval mindenféle limlom, kinek mi jön be közülük. 

RS Bútor Áruház

Az RS kínálata kicsit hasonlít a Jyskéhez, csak éppen még egy fokkal kommerszebb, és meg merném kockáztatni, hogy valamivel drágább is. A többi áruházhoz képest elég gyenge a felhozatal, és a karácsonyi bizbaszok meg sem jelennek a katalógusában. Olyan, mintha összegyűjtötték volna azokat a bútorokat, amiket nagyon nem tudnak eladni, és most „karácsonyi akció” keretében próbálnák rásózni a mit sem sejtő vásárlókra. Az ünnepi hangulatot se vitték túlzásba: az online katalógusban például csak az céloz a karácsony közeledtére, hogy az első oldalára odanyomtak egy elég igénytelenül feldíszített fenyőt. Vajon, ha a Jysk a bútoráruházak Asia Centere, akkor az RS mi lehet...?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta