Nálunk Henry Rollinsé az év karácsonyi dala

Ismerős önnek Stephen Colbert neve? Ha a róla elnevezett késő esti beszélgetőműsor nem is ugrik be, az biztos eljutott önhöz is, hogy pár éve majdnem róla nevezték el a Megyeri hidat. Most nem emiatt írunk róla, hanem azért, mert nemrég a műsorában előadta a Carol of The Bells című számot, némileg szokatlan feldolgozásban - ami azonnal értelmet nyer, amint kiderül a meglepetésvendég, akivel duettezik: maga a punk ikon Henry Rollins. A performansz elég parádésra sikerült (itt lent megnézheti), nekünk az ének mellett a kedvencünk a vezetékneveik kezdőbetűjét (C és R) mintázó pulóver.

Rollins természetesen ott maradt beszélgetni a műsorvezetővel, így azt is megtudhattuk, hogy ma, azaz december 18-án mutatják be legújabb filmjét, a He Never Died címmel - amiben egyébként az 54 éves művész élete első filmfőszerepét alakítja. Sajnos az nem derül ki a beszélgetés során, amire nagyon sokan kíváncsiak, vagyis hogy lesz-e újra Rollins Band, de a filmtrailert a hajtás után megmutatjuk.

Rollins zenei, előadói és írói karrierje mellett nem egyszer tűnt már fel a filmvásznon is, eddig azonban csak mintegy mellékesen, kisebb epizód- vagy cameoszerepekben. Jason Krawczyk filmjében játssza élete első főszerepét Jack, a halhatatlan (és emberevő) természetfeletti lény alakjában, akinek a világ már semmi újat nem tud mutatni, így életének végtelenségbe nyúló évszázadait jobbára bingójátszmákkal, meg persze a vacsora felhajtásával üti el. Persze nincs film dráma és akció nélkül: Jack sivár napjait egyszercsak alaposan felforgatja, hogy beállít hozzá egy fiatal nő, akiről hamarosan kiderül, hogy a lánya, akinek eddig a létezéséről nem is tudott. Ez volt a dráma, az akció az lesz, ami ezután jön: a lányt bosszúvágyó gengszterek elrabolják, és amikor Jack nekiindul kiszabadítani, a gengsztereknek nagyon hamar leesik, mennyire nem volt jó ötlet ez.

Oszd meg másokkal is!
Mustra