Slinkachu aprónépei Berlinbe költöztek

Október 11-ig lehet megtekinteni a berlini Kommunale Galériában a "One Square Metre" (Egy négyzetméter) című kiállítást, ami ötvözi a fotóművészetet a népművészettel, és aminek a központjában a híres, piros telefonfülke áll, amiből Berlin a második világháború után kapott párat a szövetségi erőktől. Ugyanezen a kiállításon látható a Slinkachu művésznéven alkotó londoni képzőművész Greenwichben fotózott, piros telefonfülkéje is, más brit és német művészek munkáival egyetemben. A telefonfülke mellett láthatók Slinkachu korábbi munkái is, többek között az 2006-ban indult Little People Project is. Az Aprónép sorozat valójában street art project, a művész miniatűr figurákat állított fel a városok különböző pontjain, majd lefotózta és sorsukra hagyta őket.  

Fotó: slinkachu.com

Saját bevallása szerint ez az utcai művészeti projekttel arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy érdemes sokkal körültekintőbben járni a világban. A projektről készült fényképek persze sokkal direktebbek, ezekkel a nagyvárosi élet melankóliájára és magányosságára hívja fel a figyelmet, ami mögött azért mindig némi humor is rejtőzik. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.