Szerezzen még egy fesztiváldíjat a Fehér istennek!

Míg a Sala Web és a Festival Scope jóvoltából a 72.Nemzetközi Filmfesztivállal egy időben nézheti meg a „Mostra” egyes szekciónak alkotásait, addig az EFA People Choice Awards szervezőinek köszönhetően kedvenc kortárs európai filmjüket is beszavazhatják a filmrajongók a Berlinben megrendezésre kerülő 28. Európai Filmdíjra. Már csak azért is érdemes aktívan segíteni kedvenc filmjének, mert ha igazán szerencsés, akkor önt is kisorsolhatják és személyesen is részt vehet Európa egyik legnívósabb filmfesztiválján. – hívta fel figyelmünket a lehetőségre az EPA oldala.

europeanfilmawards.eu

Az 1988-ban alapított filmes elismerést több mint tíz kategóriában ítélik oda a szakmának, az elmúlt években olyan alkotások lettek világszerte ismertek az EPA People Choice Award szekcióból, mint például Pedro Almodovar Volver című alkotása, Roberto Benigni Az élet szép című 1997-es drámája, Jean-Pierre Jeunet 2001-es vígjátéka, az Amélie csodálatos élete, Danny Boyle 2008-as slágerfilmje, a Gettómilliómos, vagy a török származású német filmrendező, Fatih Akin Fallal szemben című filmje, amit Arany-Medve-díjjal jutalmaztak a 2004-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A tavalyi évben pedig Pawel Pawlikowski Ida című filmje nyert három kategóriában is (Legjobb film, Legjobb rendező, Közönségdíj) az Európai Filmdíjon.

Szeptember 1. és október 31. között ide kattintva voksolhat kedvenc filmjére, a listán szerepel többek között a hazánkban is bemutatott göteborgi rendező, Roy Andersson Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezéséről című film, Andrey Zvyagintsev Leviatan című drámája, melynek zenéjét Philip Glass szerezte. De mi szurkolunk Mundruczó Kornél Fehér Isten című alkotásának is, ami a tavalyi évben az Un Certain Regard díjat is besöpörte a Cannes-i fesztiválon.

facebook.com/whitegodmovie
Oszd meg másokkal is!
Mustra