Stohl váltja Alföldit a 3D vetítéssel felturbózott Játékkészítőben

Új rendezésben állítják ismét színpadra a tavaly bemutatott Játékkészítő című pop-show musicalt. A címszerepben Alföldit Róbertet Stohl András váltja, miután Alföldi egy korábban már lekötött külföldi rendezés miatt nem tud szereplője lenni a darabnak - tudtuk meg Vető Viktóriától, a Játékkészítő sajtófőnökétől.

 „Az idei évben egy olyan olyan változatban gondolkodtunk, ami a tavalyi előadáson részt vevő nézőinknek újat jelent, az új közönség viszont ízelítőt kap az eredeti meséből is. Új rendezés, új és régi dalok, egyedi, hazai produkcióban még nem látott látványtechnika, új jelenetek, karakterek lesznek az idei  produkcióban, így új és régi szereplőkkel állítjuk színpadra. A tavalyi előadás sztárjai, így Szabó Győző, Hajdu Steve, Oroszlán Szonja, Nagy Feró, a Király testvérek, Radics Gigi és Hien mellé csatlakozik még Kamarás Iván, Vastag Csaba és öccse, Tamás, valamint Csík Sándor, a Megasztár és A Nagy Duett énektanára” - tette hozzá Vető. 

Ilyen lenne a magyar Disney

Miközben nem kellett hozzá sem Disney-licensz, sem Violetta a főszerepben, a gyerekeket biztosan meg fogja fogni a zenés darab: a látványtechnika és a dalok egészen biztosan az üléseikhez szögezi majd őket - ezekből ízelítőt is kaphattunk sajtótájékoztatón. 

Fotó: presspresso

„Tavaly egy nagy álmunk vált valóra, hiszen életre hívtuk és sikerre vittük az első olyan pop-show-musicalt, amely nem egy ismert, már befutott külföldi előadás adaptációja, hanem egy hazai alkotógárdával készült „vegytiszta” magyar produkció, a meseirodalomból ismert szereplőkkel” – mondta Illés Gabriella, a darabot létrehozó TulipánTündér Produkció vezetője a Díványnak. Mi akkor nem voltunk elájulva a végeredménytől, de lássuk, mit hoz a ráncfelvarrás!

Új rendezés, új dalok

Böhm György Jászai Mari-, és Nádasdy Kálmán-díjas rendező-dramaturg vette át a darab rendezését, a koreográfiáért pedig Juronics Tamás Kossuth-díjas koreográfus, a Szegedi Kortárs Balett vezetője a felelős. A dalokat továbbra is Rakonczai Viktor zeneszerző és Orbán Tamás szövegíró jegyzik, akik öt új dallal bővítették a korábban már aranylemezes repertoárt. Ami óriási bónusz: az előadást élő zenekar fogja kísérni a Magyar Virtuózok közreműködésével. 

Fotó: presspresso

Ilyet még tuti nem látott itthon

A látványvilág tényleg nagyon hasonlít egy Disney mesefilmhez, de ebben annyi plusz menőség van, hogy ezt élőben nézheti végig az ember. Ezt a „valódi mesevilágot” Bordos László Zsolt, architekturális vetítéssel foglalkozó 3D mapping művész szállítja, melyben Radnai Márk fiatal színházi szakember is kiveszi részét. „A háromdimenziós hatású projekciók képesek lesznek teljesen megváltoztatni a teret, teljesen kiszakítva a nézőt a realitásból. Úgy fogják érezni magukat, hogy ebben a csodavilágban bármikor, bármi megtörténhet. Bámulatos lesz!" – áradozott Radnai a Díványnak. Kíváncsian várjuk az előadást és persze arról is írunk majd beszámolót.

És akkor a fekete leves, mert ugye ez mind csodálatosan hangzik, de mennyibe fájhat vajon idén a jegy, ugyanis tavalyról úgy emlékszünk, hogy csak az elit kiváltsága lehetett megnézni ezt a darabot. „Igyekeztünk az idei évben - a tavalyi tapasztalatok alapján - árnyaltabban kialakítani a jegykategóriákat, így a Mesejegy kategóriában a legkedvezőbb árú jegyekkel szeretnénk  azokat elérni, akik szívesen megajándékoznák a gyerekeiket és a családot karácsonykor egy ilyen felejthetetlen élménnyel, de szűkösebb pénztárcából gazdálkodnak” - kaptunk dodonai választ Vetőtől, de szerencsére azért a konkrét árakat is elárulta. Az alábbi táblázatból megtudhatja, mennyibe fog fájni, ha idén ezzel lepné meg a gyereket, de nem kell azonnal megijednie, hogy túl olcsón fogja megúszni, idén is van harmincezres helyjegy.

A Játékkészítő

Helyszín: SYMA csarnok, időpont: 2015. december 26-29-ig minden nap.

 
Mesejegy: minden Mesejegy birtokosa egy karszalagot kap, amivel interaktív közösségi élmény részesévé válik.
6 800 Ft - 101 szektor, 112 szektor, 201 bal, 202 szektor, 203 szektor, 204 szektor, 205 szektor, 206 szektor, 207 szektor, 208 szektor, 209 szektor, 210 szektor, 211 szektor, 212 szektor jobb
7 800 Ft - 101 szektor, 102 szektor, 111 szektor, 112 szektor
8 800 Ft - 104 szektor, 105 szektor, 106 szektor, 107 szektor, 108 szektor, 109 szektor
9 800 Ft - 104 szektor, 105 szektor, 106 szektor, 107 szektor, 108 szektor, 109 szektor
11 800 Ft - 005 szektor, 006 szektor, 007 szektor, 008 szektor, 106 szektor, 107 szektor
14 800 Ft - 001 szektor, 004 szektor, 006 szektor, 007 szektor
Varázsjegy: minden Varázsjegy birtokosa egy karszalagot kap, amivel interaktív közösségi élmény részesévé válik. Továbbá a Varázsjegy tulajdonos piros szemüveget kap ajándékba, és egy speciális játékkészítős tetoválást, amit a darabban feltűnő Kalózok is viselnek az előadás során. Extra szolgáltatásként az úgynevezett “gyors sáv” használatára jogosít, ami külön bejáraton keresztül kényelmes bejutást biztosít a Syma csarnokba.
Varázsjegy ára: 19 800 Ft - 001 szektor, 002 szektor, 003 szektor, 004 szektor, 006 szektor, 007 szektor
 Csodajegy: minden Csodajegy birtokosa egy karszalagot kap, amivel interaktív közösségi élmény részesévé válik. Továbbá a Csodajegy tulajdonos piros szemüveget kap ajándékba, egy speciális játékkészítős tetoválást, amit a darabban feltűnő Kalózok is viselnek az előadás során. A VIP Meseváró várja a Csodajegyeseket, ahol kicsik és nagyok egyaránt kiválaszthatják és elfogyaszthatják a Három Kívánság menüjüket. A VIP Meseváróban mindenkit megajándékozunk az előadás dedikált poszterével. Extra szolgáltatásként az úgynevezett “gyors sáv” használatára jogosít, ami külön bejáraton keresztül kényelmes bejutást biztosít a Syma csarnokba. 
Csodajegy ára: 29 800 Ft - 002 szektor, 003 szektor
Mustra