Kartonból épült meg a Vasember pontos mása

Egy húsz éves tajvani művésznek, Xhongkai Xiangnak annyira megtetszett a Marvel Comics Vasember-képregényei alapján forgatott 2008-as szuperhős film, hogy úgy döntött összedob magának is egy hasonló jelmezt. Csak az övé kartonból készült..

Xiang nem aprózta el művét, mindössze egy teljes évig tervezte és építette az eredetivel megegyező méretű Vasemberét és annak aprólékosan kidolgozott páncélzatát.-írja a laughingsquid.com. Természetesen a kisfiús külsejű robotépítőnek nem ez volt az első ilyen jellegű munkája, a kartonból összerakott Vasember előtt már saját szórakoztatására megépítette többek között Alient valamint a Transformersből ismert kitalált autobot karaktert, Optimusz fővezért is.

cardboard-iron-man
Stan Winston School of Character Arts

A tehetséges képregény rajongóra felfigyelt a Stan Winston School of Character Arts blog, akik egy videót is készítettek Xianggal, melyben elmondja, hogy míg a film főszereplőjének, a milliárdos playboy Tony Starknak a ruhája közel 1 milliárd dollárba került, addig az ő kartonból épült Vasemberének a költsége szinte nullára jött ki.

Persze a Xianghoz hasonló megszállott rajongókra felfigyelt a piac is, ezért nem szenvedünk hiányt hasonló, de azért jóval kisebb méretű relikviákban. Így nem lepődtünk meg azon sem, hogy az ebay-com-on mennyire széles skálán mozognak a Vasember tárgyakért elkért árak, az oldalon ugyanis 75 és 900 dollárt ( 16.573 és 198.800 forint ) is otthagyhatunk egy-egy kincsért. Nézze meg a majdnem négy perces videóban a tajvani Vasember építőt és alkotásait!

Oszd meg másokkal is!
Mustra