no

Az olaszok Pradában vitorláznak az olimpián

Designerek harcává kezd válni az olimpia. A Coca-Cola Beatboxot épít az olimpiai faluba, Ralph Lauren, Stella McCartney és Giorgio Armani után pedig egy újabb sztártervező áll be a csapatok mögé: a Prada az olasz vitorlások egyenruhájáért felel.

Pár hete mutatta be Stella McCartney az Adidasnak készített brit olimpiai formaruhákat, Ralph Lauren pedig a Team USA-nek tervez sportszetteket (az olimpiára gyártott női pólókat már le is árazták, 75 dollárért, 16 ezer forintért beszerezhetőek). Olaszország nemzeti vitorlás csapatának már jó ideje a Prada a hivatalos szponzora, így nem meglepő, hogy a 2012-es olimpiai és paralimpiai játékokon a csapat a Prada legmodernebb technikai ruházatában fogja képviselni Olaszországot – írja a stile.it.

Az olaszok Pradában vitorláznak
Az olaszok Pradában vitorláznak

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Prada a szponzorunk” – mondta Carlo Croce, az olasz Vitorlás Szövetség (Federazione Italiana Vela) elnöke. A Prada vezérigazgatója, a kiváló tengerész hírében álló Patrizio Bertelli szintén értékesnek találta az együttműködést: „A Prada világszerte Olaszország zászlóshajója. A márka még mindig szorosan kapcsolódik a sportokhoz és szinte a vitorlázás szinonimájává vált. Az együttműködés túlmutat a klasszikus szponzori feladatokon” – mondta Bertelli.

Az olimpiai csapat vitorlásruha-kollekciója nagyrészt kék színt kapott, de a cipők és pólók fehérek és vörösek, a kék kabátok pedig a vállukon kaptak fehér betéteket. A vitorláshajók is átesnek egy kis átalakításon, mindegyikre rákerül a Prada logója.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek