no

Hova tűnt Jean Paul Gaultier?

Liu Bolin camouflage művész hivatásszerűen űzi a láthatatlanságot: akár 10 órán át pózol festékbe rejtőzve különböző helyeken, most pedig a Harper's Bazaar felkérésére tett észrevehetetlenné több híres tervezőt, például Jean Paul Gaultier-t, Alber Elbazt és Angela Missoni-t.

A híres camuflage művész, Liu Bolin készített egy több oldalas fotósorozatot a márciusi Harper's Hazarnak Lost in Fashion címmel. A 38 éves, kínai származású művész arról lett híres, hogy akár 10 órát is képes állni különböző helyeken, tetőtől-talpig befestve, kaméleonként beleolvadva környezetébe.

A művész ezúttal kedvenc designereit használta üres vászonnak, és saját tervezésű darabjaik között tüntette el őket - írja a harperbazaar.com. A csokornyakkendős Alber Elbaz, a Lanvin tervezője például teljesen láthatatlan a próbababák és a ruhák között, Jean Paul Gaultier a védjegyévé vált csíkos pulóvereik tömegébe olvadt bele, míg a Valentino két tervezője Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli is mintáik sokszínűségében tűntek el.

Kattintson a többi képért!
Kattintson a többi képért!

Bolin egyébként szobrászatot tanult Pekingben és 1998-as kiállítása óta örvend nemzetközi ismertségnek. Fotóit, szobrait a világ legkülönbözőbb múzeumaiban állítják ki. 2009-es, Hiding in the City című performanszáról videót is készített, ami bejárta az internetet.

A láthatatlan művész korábbi munkáiért nézze meg a videót!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra