5+5 divatbaki: ne kövessük el azt, amit a celebek

Bármi is a divat, mindig vannak íratlan szabályok, amiket illik betartani: például piszkos cipőben nem megyünk utcára és a legnagyobb melegben sem mutatunk magunkból túl sokat. Christina Aguilera rendszeresen nadrág nélkül megy emberek közé, Jennifer Love Hewitt meg tréningben intéz mindent – összeszedtünk 10 divatbakit, amit jobb egy életre megjegyezni, ön pedig megszavazhatja, melyik a legkínosabb.

1. Koszos cipő

A legtrendibb összeállítást is tönkreteszi egy piszkos lábbeli: ha körömcipőről van szó, még sokkal rosszabb a kosz, mintha a hétvégére tartogatott ezeréves edzőcipőnkről. Merthogy azt már megszoktuk, hogy a fehér Converse mindenkin szürke és vedlett, de a kopott és saras bokacsizmák, lerúgott sarkak és hatalmas foltok a (mű)bőrön mindig meglepik az embert: a koszos cipő viselője tényleg nem veszi észre, hogy mennyire kellemetlen helyzetbe hozza magát?

2. Ruhán átütő bugyivonal

Azt talán már mindenki megjegyezte, hogy a húsba vágó bugyi rosszul néz ki, mégse kopik ki az utcáról a bugyivonalat láttató nadrág – és a bűnös, gumírozott szélű bugyi. Nem kell tangára váltania annak, aki telit bugyit akar hordani lenge kosztüme alatt, elég ha olyan –pár éve már kapható– varrás nélküli alsót vesz, mely elvileg nem süpped be a farpofába. Az átlátszó felsők és szoknyák alól kivillanó színes, mintás fehérneműkre pedig ne is pazaroljuk szót: ha tudja miről beszélünk, szavazzon erre a kategóriára.

mil000T TRDV835685

3. Csizma koktélruhával

Az idei trend sokmindent megenged, ami eddig tiltólistán volt: az ellentétes színek, és az ezerféle minta keverése rendben is van, de elegáns –esetleg flitteres, mélyen kivágott, dögös– ruhához idén sem jó bumfordi csizmát húzni. Lehet, hogy a divatlapok ezt ajánlják, de gondoljuk meg jól: nekünk jól állna a csipkés estélyihez a bakancs? Esetleg kedvenc kis fekete koktélruhánk jól mutatna a térd fölött végződő csizmánkkal? Ha tükörben is megnéztük a két eltérő stílusú darab párosítását és még mindig jó ötletnek tartjuk, persze, hordjuk csak őket együtt, de ha van bennünk egy kis kétely, hagyjuk az egészet. Vagy önnek tetszik a bakancsot estélyivel trend? Akkor szavazzon valami másra!

4. Rossz méretű ruha választása

És itt most nem csak a túl szűk ruhákra gondolunk, hanem a bő, földet súroló, a kelleténél méretekkel nagyobb nadrágokra, ruhákra is. Persze a túl kicsi ruhavásárlás is dívik még, rengeteg nőt látni olyan nadrágban, ami fölött úszógumi képződik (pedig nem is túlsúlyos az illető) és olyan felsőben, ami minduntalan felcsúszik derékon és mintája formátlanra nyúlik viselőjén.

oversize

Ön szerint melyik baki a legkínosabb?

5. Kurvás szett

Főleg nyáron szembetűnő, mennyire szeretik magukat mutogatni a nők: miniszoknya, minishort, haspóló árasztja el az utcát az első melegebb napon, de van, aki télen is kitart. Minishortja alá harisnyát vesz, pólója fölé derekat szabadon hagyó pufidzsekit és így dacol a hideggel. A kevés ruha általában sok sminkkel párosul. Ha önt ez a divatbaki zavarja legjobban, szavazzon erre a kategóriára!

6. Nadrág helyett hordani a harisnát, mint Christina Aguilera

Aguilera nem a stílusosságáról híres, rendszeresen öltözik túl szűk és túl rövid ruhába (akárcsak az 5. pont lányai), de van még egy rossz szokása: ritkán vesz nadrágot. Általában vékony fekete harisnya és egy hosszabb póló –jobb napjain tunika– van rajta, így mutogatja csupasz fenekét éttermekben és vörös szőnyeges eseményeken. Mintha csak burleszk színpadon állna a nap 24 órájában. Ön szerint a harisnyás segg, vagy a túl mély dekoltázs kínosabb?

7. Össze nem illő ruhákban nyomulni, mint Fergie

A Black Eyed Peas énekesnője nem szokott rosszul öltözni, de már többször előfordult vele, hogy egyáltalán össze nem illő ruhadarabokat vett magára. A galériában található képen az énekesnő bőrnadrágot villant a Los Angeles-i reptéren, melyhez bő, furcsa mintás felsőt vett, de ennél a szettjénél is sokkal jobb a neonszín zakó, amit szinte láthatósági mellényként visel egyébként szürke ruházata felett.

8. Öreges ruhákat hordani, mint Kirsten Dunst

A mindig ápolt, csinos Kirsten Dunst ruháival egy baj van: olyanok, mintha a nagymamájáról szedte volna le őket. A 29 éves színésznő szereti a világos színű, pöttyös, esetleg túl nagy, túl hosszú és túl zárt ruhákat, melyekben szinte eltűnik. Dunst nyugodtan hordhatna több színt, kicsit szűkebb ruhákat. Ha ön nem ért velünk egyet, szavazzon egy másik kategóriára!

9. Topisan öltözni, mint Jennifer Love Hewitt

A Tudom, mit tettél tavaly nyáronból híres 32 éves színésznő sehova nem öltözik fel normálisan, csak vörös szőnyeges eseményekre. Azért mi vegyünk erőt magunkon, ne menjünk kávézni tréningben, és néha vegyünk fel mást is, mint a jól beváltnak gondolt férfiing-farmer kombót. Régi stílusbaki a melegítőben, szakadt, laza ruhákban flangálás: ha önt is annyira zavarja, mint a Hewitt hízását követni akaró lesifotósokat, szavazzon erre a kategóriára!

10. Trendi, de előnytelen szettekbe öltözni, mint Kim Kardashian

A leggazdagabb realityceleb nagyon márkás, nagyon drága és elég menő ruhákat szokott felvonultatni, csak az a baj, hogy széles csípőjéhez és 157 centis magasságához nem a legjobb választás a combcsizma, akkor sem, ha egy Louboutinről van szó. A nagyon szűk bőrnadrágot sem feltétlenül neki találták ki, de meg kell hagyni, Kardashian általában ügyesen emeli ki homokóra alakját. A rossz választásait betettük a galériába, ön pedig szavazhat: mennyire zavarja, hogy boldog-boldogtalan combcsizmát hord télen?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek