A Sétány hangja: csúszik a padló, de mozgólépcső van elég

Új lufilelőhely bontakozott ki a fővárosban, ugyanis megnyílt a Corvin Bevásárlóközpont. A megnyitó mérlege: gyerekeknek dühöngő, anyukáknak pelenkázó, a fényevőknek fényáradat. Mozgólépcsőből nincs hiány, a hatalmas térben pedig remekül terjed a zene.

A plázák országa vagyunk... Budapest szívében, Corvin Negyed néven egy új városrész bontott virágot. A grandiózus városfejlesztési projekt 2006-ban indult és mintegy kétszázharminc milliárd forintból valósult meg. A Corvin Bevásárlóközpont a Corvin Negyed szívében, a díjnyertes Corvin Sétányon áll. Az új komplexum négy szinten, összesen mintegy 65 ezer négyzetméteren várja a pénzszórás szerelmeseit és a kényszeres vásárlókat. A központ a gyerekes családoknak is kedvez, hiszen interaktív játszóház, a teraszon pedig hatalmas játszótér várja őket. Az éttermi szinten külön dühöngőt is kialakítottak a hiperaktív gyerekeknek. A villanyra sem kell sokat költeni, mert az üvegtetőn beáramló fény elárasztja a boltokat, de mintha kevés ülőhelyet alakítottak volna ki. A Corvin Bevásárlóközpont az egyetlen pláza, amelyet az idén adnak át a fővárosban. Még egy hely, ahol ingyen vizelhetünk.

A megnyitó keresztmetszete a látogatók szemével

Az első emeleten kaptuk el Andit (23), aki csak nemrég érkezett felmérni a terepet: „Szépnek szép, szerkezetileg is jól fel van építve, és a sok drága márkabolt között van olyan is, ami elérhető áron kínálja a portékáit. A H&M üzletbe biztosan be fogok térni körülnézni, utána talán még a New Yorkerbe is. Direkt a nyitásra jöttem, hogy az elsők között nézhessek körül, de lelkesen osztogatják az egész környéken a bevásárlóközpont szórólapját.”

Andi
Andi

Judit (40) és két helyes gyermeke lufira vadászott: „Egyelőre tetszik a kialakítás, bár a másik főbejáraton nem tudtunk belépni, mert zárva volt, így a két gyerekkel gyalogosan kellett megkerülni az egészet. A közelben lakunk, így jönni fogunk még ide. Most nagyon jól jött a nyitási kedvezmény, mert téli ruhát kell venni a gyerekeknek. Egyébként lufiért jöttünk.”

Judit és a gyerekek
Judit és a gyerekek

Robert (26), az Ecco cipőbolt lengyel illetőségű területi vezetője és köztünk tolmács állt, így sikerült megszólaltatni őt is: „Az elhelyezkedést illetően alapvető szempont a jó forgalom. Ez a negyedik üzletünk Budapesten. Remélhetőleg most egy új részét fedjük le a városnak. Szeretnénk minél ismertebbé tenni a márkát. Az épület elhelyezkedése nagyon jó, hiszen központi helyen áll, és a kialakítás is pazar. Örülünk, hogy itt lehetünk, mert most olyan embereket is elérhetünk, akiket korábban nem lehetett.”

Robert
Robert

Pétert (52), a disztingvált urak nyugodt sétájában zavartuk meg: „A C & A-ban nincs férfirészleg, ki vagyunk rekesztve. Ezen kívül nem sok mindent láttam még, nemrégen érkeztem csak. Az Electro World-be biztosan benézek, ugyanis az a tapasztalatom, hogy nem a legolcsóbb hely és mindenhol tönkremegy. Az Arénában például pang az egész. Amit még meg fogok nézni, az a mínusz 1-es szinten lévő élelmiszer részleg. Ezen a szinten, ahol most vagyunk a L'occitane márka áll hozzám a legközelebb.”

Péter
Péter

Editet (31) az Alexandra könyvesbolt előtt kaptuk el: „Nagy és szép épület, színes a kínálat és rengeteg segítséget nyújtanak az itt dolgozók. Kicsik is, nagyok is megtalálják, amit keresnek, akárcsak az éhesek és szomjasak. A kerekesszékesek is akadálytalanul közlekedhetnek, a szoptató anyukákat pedig pelenkázó várja. Külön pozitívum, hogy mozgólépcsőből sok van, nem úgy, mint vetélytársainál. Viszont kissé csúszik a padló és hangos a zene, de lehet, hogy csak a New Yorker megnyitója miatt."

Edit
Edit
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek