Ismét merészebb divat várható az Oscar-gálán

A popvilág legfeltűnőbb öltözködésű sztárjaitól vezérelve Hollywood legmenőbb színésznői is várhatóan merész és futurisztikus ruhakölteményekben érkeznek majd az idei Oscarra - írja a Reuters.

Változás előtt áll a hollywoodi divat. Az elmúlt években ugyanis a gazdasági bajokra válaszul kevésbé hivalkodó ruhákban jelentek meg a sztárok. Visszafogottabbak voltak a színek, és kevesebb ékszer is zörgött a nyakukon, ujjaikon. De a fogyasztói bizalom emelkedésével Hollywood legnevesebb színésznői visszatérnek a feltűnő ruhákhoz, a nagy leplekhez, az ejtett vállakhoz és ujjakhoz.

Extravagáns popsztárok diktálják Hollywood divatját

Marc Bouwer ruhatervező szerint az idei év futurisztikus divatjait az extravagáns popszárok ihletik. Bouwer azt mondja, hogy egy erőteljesebb, merészebb nőalak van emelkedőben, és hogy nem lehet ezt a trendet figyelmen kívül hagyni.

Ez a tendencia a múlt havi Golden Globe-díjátadón már egyértelműen megmutatkozott, és várható, hogy a többi nevezetes eseményen is hasonló lesz a ruhafelhozatal. Így például a Glee című filmsorozatban szerplő Lea Michelle egy asszimetrikus rózsaszín ruhát hordott, mások pedig (Nicole Kidman, Michelle Williams és Scarlett Johansson) bőrszínű és halvány rózsaszín ruhákban vonultak fel.

Újra felékszerezve

Visszatérnek az ékszerek: karkötők, nyakláncok. Lesz minden - mondja Greg Kwiat ékszerész - a klasszikus gyémánttól a mindenféle színekig, mint például a sárga arany vagy a tengerkék.
Anthony Morrison hajstylist szerint ha a ruhák merészek, a hajnak egyszerűnek kell lennie és nem túl komplikáltnak.

- Mindegy, hogy felfelé vagy lefelé áll a haj, a lényeg, hogy rendezettnek tűnjön, ne pedig kócosnak és ziláltnak - magyarázta - Egy csomó simító terméket használunk, hogy a haj mindenképpen fényes és csillogó legyen.

A jóslatok szerint a hajszínek szintén merészebbek lesznek, mint eddig.
- Csodálatosak lesznek - mondta Morrison - telt barnák, gyönyörű vörösek és tokéletes szőkék. Mindenki arra tesz egy lapáttal, amilyen hajszíne egyébként is van.

Boldog színek kavalkádja

A burjánzó színek a ruhákat is érintik majd, de egyben a klasszikus fekete és fehér is megmarad a nyakkendős eseményeken. Allen B. Schwartz kreatív igazgató szerint a merész zöldek, lilák, korallszínek, narancsok és sötét tengerészszínek lesznek a meghatározók az idei díjátadókon.

- A színek rendszerint pozitív energiát közvetítenek - nyilatkozta - Mindannyian tudjuk, mennyit küszködtek az emberek a gazdasági helyzet miatt. De most mindenki újult erővel lódult neki az évnek egy jobb időszak reményében és a színek annyit jelentenek: Végre boldog vagyok!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek