Nem mindegy, milyen köretet választasz: infografikán mutatjuk a különbségeket

GettyImages-530419810

Az egészséges táplálkozás kialakításának egyik legfontosabb alappillére, hogy lecseréljük az egyszerű szénhidrátokat tartalmazó nyersanyagokat rostokban és összetett szénhidrátokban gazdagabbakra. Infografikán mutatjuk be az egyes köretek közötti hasonlóságokat és különbségeket.

A magasabb rosttartalmú élelmiszerek nemcsak az emésztésünket teszik rendbe, a koleszterinszintünket csökkentik, védenek a szív- és érrendszeri betegségektől, de a vércukorháztartásunkat is normalizálják, és az ideális és egészséges testtömegünk kialakításában/megtartásában is segítenek bennünket. 

Szinte mindenhonnan azt halljuk, hogy válasszunk teljes kiőrlésű termékeket, magasabb rosttartalmú köreteket, cseréljük le a tésztát, rizst stb. Most megmutatjuk, melyek a hasonlóságok, és mik a különbségek az egyes köretféleségek között.

Tartalom: Werb Tímea dietetikus, Infografika: Horváth Andrea
Tartalom: Werb Tímea dietetikus, Infografika: Horváth Andrea

*(A cikk információi általános jellegűek, nem helyettesítik az egyéni dietetikai tanácsadást.)

Oszd meg másokkal is!
Mustra