Hisztaminérzékenység: mit ehetek, és mit nem? Infografikán a részletek

GettyImages-523836209

A hisztaminérzékenység napjainkban egyre gyakrabban előforduló állapot, mely rendkívül változatos tüneteket okoz, és amelynek fő kezelési módja a megfelelő étrend betartása. Grafikánk segítségével megmutatjuk, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket jobb, ha elkerülsz, és milyen nyersanyagokat fogyaszthatsz bátran.

A hisztaminintolerancia kezelésének egyik legfontosabb sarokköve a hisztamincsökkentett, vagy súlyosabb esetekben a hisztaminszegény étrend bevezetése. Ebben az esetben csak olyan nyersanyagokat veszünk magunkhoz, melyek minimálisan, vagy egyáltalán nem tartalmaznak hisztamint, továbbá kerüljük azokat az élelmiszereket, amelyek nagymértékű hisztaminfelszabadulást idéznek elő bennünk. A diéta első pillantásra kicsit szigorúnak tűnhet, de ha jobban áttanulmányozzuk a különböző ételek és élelmiszerek listáját, láthatjuk, hogy ugyan oda kell figyelnünk arra, mit eszünk, de egyáltalán nem jár betarthatatlan lemondásokkal.

Ebben a táblázatban megnézheted, hogy a hisztaminérzékenyek az adott nyersanyagokat mennyire tudják tolerálni, így kiderül az is, miket fogyaszthatsz szabadon, és mely élelmiszereket kerülj annak érdekében, hogy minél előbb javuljon az állapotod.

Tartalom: Werb Tímea dietetikus, Infografika: Horváth Andrea
Tartalom: Werb Tímea dietetikus, Infografika: Horváth Andrea
Oszd meg másokkal is!
Mustra