Védi az immunrendszert és az idegeket: ezek a legjobb B-vitamin-tartalmú élelmiszerek

GettyImages-1296582107 (1)

Rohanó, stresszes és idegrendszerünket megtépázó világunkban különösen szükségünk van olyan tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok bevitelére, amelyek segítenek legyőzni a különböző akadályokat. A lelkünknek (és a testünknek) nagyon jót tesznek a B-komplexek, ezért különösen érdemes rájuk odafigyelni. Mutatjuk, mely élelmiszerek tartalmazzák a legtöbb B-vitamint.

Ugyan gyakran használjuk a B-vitamin kifejezést, ez nem igazán helyes, hiszen a B-vitamin elnevezés valójában nem egyetlen vitamint takar, hanem a B1, B2, B3, B6, folsav, B12, pantoténsav és biotin vitaminokat együttesen, éppen ezért találóbb B-komplexeknek hívni őket.

A B-vitaminoknak nagyon fontos szerepük van a szervezetünkben, többek között elengedhetetlenek immunrendszerünk energiatermelő anyagcsere-folyamatainak normál működéséhez, hozzájárulnak az idegrendszerünk épségéhez és a bőrünk egészségéhez, illetve segítenek elűzni a fáradtságot, a nyugtalanságot is, sőt a depresszió kezelését is segítik. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk rájuk és elkerüljük az esetleges hiányukból fakadó kellemetlenségeket.

A legjobb B-vitamin-tartalmú élelmiszerek és nyersanyagok

Tartalom: Werb Tímea dietetikus, Infografika: Horváth Andrea
Tartalom: Werb Tímea dietetikus, Infografika: Horváth Andrea

*A cikkben elhangzó információk általános jellegűek, nem helyettesítik az egyéni dietetikai tanácsadást.

Oszd meg másokkal is!
Mustra