Ebben a Kovács Műhelyben a testeket hozzák formába

Több éve tartó sorozatunk folytatódik: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Most a 18. kerületbe vezetett utunk és nem bántuk meg!

Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani neked, amikor azon gondolkozol, hová vegyél bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A Kovács Műhelynek már a neve is érdekes, szóval adta magát, hogy megnézzem, milyen edzéseket tartanak. Mivel kocsival 40 perc az út a szerkesztőségtől, most csak egyszer látogattam el a Gyömrői út 118-ban található terembe, de mennék többször is, ha nem a világ másik végén lenne. A terem októberben nyílt 350 négyzetméteren és kemény, változatos csoportos órákkal készülnek, amik crossfit alapokra, kettlebellre, súlyemelésre, funkcionális edzésre, mobilitás fejlesztésre épülnek.

Az edzőterem arra az elgondolásra épül, hogy a "tanítványok" kizárólag edzői felügyelet mellett edzhetnek, legyen szó akár a kiscsoportos személyi edzésekről, vagy a nagycsoportos órákról: ehhez az elvhez tartotta is magát Kovács Mátyás, akinél hétfő este jártam egy basic, azaz alapozó órán. Ha először jársz a Kovács Műhelyben, neked is ezt ajánlom, mert ezeken az órákon van idő és hely az alapok elsajátítására, az eszközök helyes használatának begyakorlására. Az alapozó óratípus jelent belépést a Műhelyben a cross edzések világába, itt mindenki megismerkedhet azokkal az alapgyakorlatokkal, amelyek az edzések törzsét alkotják. Ezek az órák alacsonyabb intenzitásúak, mint a haladó crosstraining, de a haladóknak is kiváló lehetőséget biztosítanak, hogy nagyobb terhelés mellett tovább csiszolják a technikájukat.

Én kezdőként többek közt a felhúzást gyakoroltam 25 kilóval, ami nekem pont elég volt: hála az edző odafigyelésének, húzódás helyett kellemes izomláz lett a végeredménye a súlyemelgetésnek és konstatáltam, hogy sokkal többször kéne ilyesmi mozgást végeznem, hogy megerősödjön a derekam. A csapatban jó volt a hangulat, látszott, hogy akik egyszer lejönnek ide egy órára, azok itt is ragadnak és onnantól rendszeres vendégei a teremnek. Nekem nagyon tetszett, hogy Mátyás mindig midnenkinek elmagyarázta, mit hogyan kell csinálni, ha valami nem ment jól, megmutatta, hogyan mehetne jobban és érdekesen elmagyarázta az elméleti részt is, azt, hogy mi hogyan történik a testben, melyik izom és ízület hogyan mozog, terhelődik egy-egy gyakorlatnál.

A Műhely órakínálata a funkcionális edzéstípusok teljes skáláját lefedi, az órarend elég munkahelybarát. Ha a Basic óratípuson már túl vagy, próbáld ki a Calisthenics órákat, ahol a felfüggesztéses edzést kombinálják a Fegyencedzéssel és nagy mennyiségű core traininggel. A Mobility órákon mozgástartományod, koordinációd fejlesztheted, ha pedig kifejezetten erősödni szeretnél, menj Powerbuildingre, mely a klasszikus testépítő és erőemelő feladatokon alapuló maximális erőfejlesztés, vezetett edzéstervvel, limitált létszámmal.

Összességében csak ajánlani tudom a Kovács Műhelyt, hisz az erős az új szexi, de egészségünk miatt is nagyon fontos fejleszteni erőnlétünket, állóképeszségünket, és ezt itt biztonságosan, minimális sérülésveszéllyel tehetjük meg, mert az edzők tényleg odafigyelnek arra, hogy ne csináljunk hülyeséget!

Cím: Budapest XVIII | Gyömrői út 118.

Honlap: www.amuhely.hu

Nyitva tartás: hétfő - péntek 6:00 - 22:00; szombat- vasárnap 8:00 - 20:00

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont

Árak: Egy belépő 1490 forint, 8 alkalmas bérlet 10.900 forint, "ottalvós" havi bérlet 16.500 forint. További részletek itt!

L, XL-es és XXL-es All You Can Move kártyával is igénybe vehető a terem, azaz havi 10.900 forinttól.

Recepció: 5/5 pont

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont

Gépek állapota: 5/5 pont

Öltöző: 5/5 pont

Tisztaság: 5/5 pont

Ajánlanám barátoknak? Igen.

Szolgáltatások: Gyerek edzés / Súlyemelés / TRX / Egyéb csoportos órák / Open gym / Vizsgarendszer a kitartóaknak 

Megközelíthetőség: van ingyenes parkoló, kocsival hetát nem gond. A 98, a 98E, és a 217-es busz Pestszentlőrinc vasútállomás (átjáró) megállójától 10 méterre van az épület. A 200E és a többi busz Sárkány centernél található megállójától (Felsőcsatári út) pedig 5 perc sétára van a terem.

Hirdetés
Hirdetés
Oszd meg másokkal is!
Mustra