10 varázslatos program a gyerekekkel az idei téli szünetre

GettyImages-1289239293

Amint elérkezik a várva várt téli szünet, a kisgyerekes szülőknek azzal a kihívással is szembe kell nézniük, hogy a gyerekeket napokig szórakoztassák – és lehetőleg ne csak a tévével vagy az okostelefonnal.

Persze az alapprogramok ott vannak minden rutinos szülő tarsolyában, de ha a gyerekek megunják a társast vagy a hóemberépítést, újabb és újabb ötletekkel kell előrukkolnunk, ami sokszor bizony már a közös tevékenység előtt felemésztheti az energiáinkat.

A woman's day most olyan családbarát tevékenységeket válogatott össze, amellyel megspórolja nekünk a felesleges agyalást – ezekből szemezgettünk az alábbiakban.

A lista legjobb része, hogy a felsorolt tevékenységekhez csak olyan dolgokra van szükség, amelyek valószínűleg már úgyis vannak otthon. 

1. Fűzzetek pattogatottkukorica-füzért

Egy ünnepi pattogatottkukorica-füzér elkészítéséhez nem kell más, mint egy madzag, egy tű, valamint friss pattogatott kukorica. Aki szereti az ilyen stílusú díszítést, fel is rakhatja a kész füzért a karácsonyfára. Kevésbé bevállalósak pedig alkalmi nyakéknek használhatják egy anya-lánya napon.

2. Lőjetek egy profi családi fotót

A digitális oktatásnak és a folyton a kezünk ügyében tartott okoseszközöknek köszönhetően  gyermekünk zseniális segítség lehet abban, hogy mindenki jól nézzen ki egy közös családi fotón. Hagyd, hogy a gyerekek uralják az ünnepi fotózást, majd válasszátok ki közösen a legjobb felvételeket, amelyeket a gyerekek szívesen utómunkáznak.

A gyerekek szívesen vesznek részt a családi fotók elkészítésében
A gyerekek szívesen vesznek részt a családi fotók elkészítésébenCounter / Getty Images Hungary

3. Készítsetek karácsonyi kártyatartót

Ahelyett, hogy az ajándékba kapott ünnepi üdvözlőkártyákat ide-oda tologatnád, vagy a hűtőre ragasztgatnád, készíts a gyerekekkel közösen egy praktikus ünnepi dekorációs elemet. Vágj három darab fenyőágat a kívánt hosszúságúra. Rögzítsd minden fenyőág felső részét egy faakasztó köré ragasztópisztollyal. Akaszd fel a falra, és ruhacsipeszekkel rögzítsétek rá a kártyákat.

4. Hasznosítsd újra a palackokat

A karácsonyi hangulat palackozása soha nem volt ilyen egyszerű üres borosüvegekkel, kancsókkal, vázákkal, lámpákkal és néhány LED-lámpával. Könnyű és gyorsan összedobható karácsonyi kézműves-foglalkozás a gyerekeknek.

5. Díszítsétek ki az ablakokat

Varázsoljátok ablakaitokat mesebelivé egy kis színnel, ünnepi matricákkal és gyönyörű csillagokkal.

Az ablakok kidíszítése a gyerekekkel jó kis karácsonyi móka
Az ablakok kidíszítése a gyerekekkel jó kis karácsonyi mókaInti St. Clair / Getty Images Hungary

6. Süssetek kreatív ünnepi palacsintát

Tedd lehetővé a gyerekeknek, hogy kreatívkodjanak azáltal, hogy a palacsintákból formákat vágnak ki, és az ünnepi karaktereknek megfelelően díszítik fel. Haladó szinten mókás gofrikat is készíthettek erre alkalmas gofrisütő segítségével.

7. Tervezzetek karácsonyi falut

A műhóval, fákkal és apró manókkal kiegészített karácsonyi falu létrehozása tökéletes módja annak, hogy a gyerekek használják a fantáziájukat, miközben kis tájtervezőkké válnak az ünnepi dekorációhoz.

Készítsetek kreatív ünnepi palacsintát
Készítsetek kreatív ünnepi palacsintátThitareeSarmkasat / Getty Images Hungary

8. Csináljatok újrahasznosított karácsonyfát

Az üvegdíszektől kezdve a vécépapír-gurigák összeragasztgatásáig remek szórakozás, amikor a gyerekek összedobják, amit találnak, hogy a egyedi és különleges karácsonyfákat hozzanak létre.

9. Tegyetek fénysétát

Öltöztesd fel melegen a gyerekeket, és induljatok el a karácsonyi fények megtekintésére. Megnézhetitek a kertek, házak kreatív és változatos karácsonyi díszítéseit, de a belváros pompás fényeit is.

Tegyetek egy sétát a város karácsonyi fényeiben
Tegyetek egy sétát a város karácsonyi fényeibenCultura RM Exclusive/Tim E White / Getty Images Hungary

10. Ajándékozzátok el a megunt játékokat

A karácsony kiváló alkalom arra, hogy újrahasznosítsd azokat a játékokat, amelyek már nem kötik le a gyerekek figyelmét. Helyet adnak majd újaknak, és egyszerre segítenek a rászoruló gyerekeknek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra