Zöldséges rakott csirkemell laktózmentes sajtmártással (gluténmentes recept)

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogás, mégsem a hagyományos csirke-rizs páros. Tökéletes olyan alkalmakra, amikor nincs sok időtök főzni, mégis friss ételt szeretnétek az asztalra varázsolni.

Készítsétek el előre, tegyétek hűtőbe, és süssétek meg akkor, mielőtt fogyasztani szeretnétek.
Készítsétek el előre, tegyétek hűtőbe, és süssétek meg akkor, mielőtt fogyasztani szeretnétek.BOOOK Kiadó / Kaszás Gergely

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm csirkemell
  • só, bors
  • olaj
  • 300 gramm párolt zöldség (ízlés szerint brokkoli, répa, karfiol stb.)

A sajtmártáshoz:

  • 50 gramm laktózmentes vaj
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 300 ml laktózmentes tej
  • só, bors
  • 100 gramm laktózmentes mozzarella apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A felszeletelt csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy hőálló tálba rakjuk. A párolt zöldségeket eloszlatjuk rajta. A mártáshoz a vajat egy edényben felolvasztjuk, a rizslisztet megfuttatjuk rajta, majd a tejjel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan kevergetjük, majd ha kellően besűrűsödött, a sajtot is belekeverjük. Az elkészült mártást a zöldséges húsra öntjük, és 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirulásig sütjük.

Forrás: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv (Kiss Dóri)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek