Készítsétek el előre, tegyétek hűtőbe, és süssétek meg akkor, mielőtt fogyasztani szeretnétek.BOOOK Kiadó / Kaszás Gergely
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm csirkemell
- só, bors
- olaj
- 300 gramm párolt zöldség (ízlés szerint brokkoli, répa, karfiol stb.)
A sajtmártáshoz:
- 50 gramm laktózmentes vaj
- 2 evőkanál rizsliszt
- 300 ml laktózmentes tej
- só, bors
- 100 gramm laktózmentes mozzarella apróra vágva
Elkészítés:
A felszeletelt csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy hőálló tálba rakjuk. A párolt zöldségeket eloszlatjuk rajta. A mártáshoz a vajat egy edényben felolvasztjuk, a rizslisztet megfuttatjuk rajta, majd a tejjel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan kevergetjük, majd ha kellően besűrűsödött, a sajtot is belekeverjük. Az elkészült mártást a zöldséges húsra öntjük, és 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirulásig sütjük.
Forrás: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv (Kiss Dóri)