Hozzávalók 16 szelethez
- 1 bögre gluténmentes zabpehely (kb. 110 gramm)
- 100 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 1 evőkanál + egyharmad bögre eritrit
- 8 evőkanál kókuszolaj
- 2 bögre apróra vágott eper
- csipet só
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- egy csipet őrölt gyömbér
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy kb. 20x20 centis sütőformát sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, az édesítőszert a sóval és a gyömbérrel együtt. Adjuk hozzá a kókuszolajat és keverjük össze. Tegyünk félre egy félbögrényit ebből a morzsás keverékből, a többit nyomkodjuk bele az előkészített sütőformába.
Mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra az epret és szórjuk meg a kukoricakeményítővel, a citromlével és a plusz egy evőkanál eritrittel. Szórjuk rá a tepsibe nyomkodott tésztára, a tetejére a maradék morzsás keverék kerül. Süssük kb. 20 percig, hagyjuk teljesen kihűlni.
A tetejére tehetünk vaníliamázat is: fél bögre porállagú édesítőszert keverjünk össze fél teáskanál vaníliakivonattal és 1 evőkanál növényi tejhelyettesítővel.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
Almával töltött, fahéjas-zabpelyhes muffinrecept, amit gluténmentes és cukormentes verzióban mutatunk, és tejmentessé is tehető.
Tovább olvasom