Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm sütőtök
- 2 darab alma (kimagozva, nagyobb gerezdekre vágva)
- 1 fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma (héjával együtt)
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 teáskanál fűszer (fahéj és szerecsendió)
- gyömbér (ízlés szerint)
- 0.5 liter zöldségalaplé (gluténmentes)
- 1 teáskanál alma- vagy fehérborecet (gluténmentes)
- kókusztejszín, tökmag a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük egy tálba vagy tepsibe a sütőtököt, az almát, a hagymákat, a gyömbért az olajjal, és sózzuk, borsozzuk. Takarjuk le, és süssük 30-40 percig.
Ha megpuhult, hámozzuk meg a fokhagymákat, és minden hozzávalóval (zöldségalaplé, fűszerek, ecet) együtt turmixoljuk össze. Hígíthatjuk (kókusz)tejszínnel, tetejére szórhatunk pirított tökmagot.
Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges!
A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.
Ha csak egy órád van sütni, a kevert süti mindig jó választás. Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, fél óra sütés, pár perc hűtés, és kész is az egyszerű, mégis isteni, illatos citromos süti. Ráadásul gluténmentes, tojásmentes, vegán és cukormentesen is elkészíthető.
Tovább olvasom