Hozzávalók 12 darabhoz
A palacsintatésztához:
- 85 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
- 85 gramm gluténmentes rizsliszt (vagy ugyanennyi univerzális gluténmentes liszt)
- 30 gramm tápiókakeményítő
- 2 evőkanál cukor (vagy eritrit)
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 700 ml tej vagy gluténmentes növényi ital
- 1 kisebb banán pürésítve (vagy 80 gramm almapüré)
- 1 evőkanál citromlé
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 4 darab alma meghámozva, kimagozva, kockákra vágva
- 3 evőkanál cukor (vagy eritrit)
- 2 evőkanál tej vagy gluténmentes növényi ital
- 1 teáskanál gluténmentes keményítő
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Külön-külön keverjük össze a száraz, majd a nedves hozzávalókat. Öntsük össze egy tálban, és keverjük csomómentesre. Hagyjuk pihenni a tésztát 5 percig. Palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat: az egyik oldalának kb. 4, a másiknak kb. 1-2 perc szükséges. Az almatöltelék hozzávalóit tegyük egy lábosba, keverjük jól össze, és pároljuk puhára alacsony/közepes hőfokon. Töltsük meg a palacsintákat, és élvezzük!
Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges!
A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.