Almás-fahéjas palacsinta: vegán, gluténmentes, és könnyű elkészíteni

Minden benne van, amit szeretünk az egészséges receptekben: zabpehelyliszt, gyümölcs, intenzív íz. Ami tutira nincs benne, az a glutén és a tojás, sőt, cukor nélkül (például eritrittel vagy sztíviával) is készíthetjük.

Vegán változathoz a tejet helyettesíteni kell gluténmentes növényi pótlóval.
Vegán változathoz a tejet helyettesíteni kell gluténmentes növényi pótlóval.Zoryanchik

Hozzávalók 12 darabhoz:

A palacsintatésztához:

  • 85 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
  • 85 gramm gluténmentes rizsliszt (vagy ugyanennyi univerzális gluténmentes liszt)
  • 30 gramm tápiókakeményítő
  • 2 evőkanál cukor (vagy eritrit)
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 700 ml tej vagy gluténmentes növényi ital
  • 1 kisebb banán pürésítve (vagy 80 gramm almapüré)
  • 1 evőkanál citromlé
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 4 darab alma meghámozva, kimagozva, kockákra vágva
  • 3 evőkanál cukor (vagy eritrit)
  • 2 evőkanál tej vagy gluténmentes növényi ital
  • 1 teáskanál gluténmentes keményítő
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Külön-külön keverjük össze a száraz, majd a nedves hozzávalókat. Öntsük össze egy tálban, és keverjük csomómentesre. Hagyjuk pihenni a tésztát 5 percig. Palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat: az egyik oldalának kb. 4, a másiknak kb. 1-2 perc szükséges. Az almatöltelék hozzávalóit tegyük egy lábosba, keverjük jól össze, és pároljuk puhára alacsony/közepes hőfokon. Töltsük meg a palacsintákat, és élvezzük!

Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges!

A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.

kapcsolódó Palacsinta tápiókalisztből: meg nem mondod, hogy mentes
Palacsinta tápiókalisztből: meg nem mondod, hogy mentes

Egyszerű, könnyen forgatható, gluténmentes, lassú felszívódású tápiókapalacsinta, ráadásul tisztára olyan, amilyet a nagyi süt. Vegánok ne olvassanak tovább.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

2021. szeptember16., 11:24

Vegán tavaszi tekercs

Ha valami egzotikusat ennél, van egy jó tippünk. Tálalj mellé fűszeres, paradicsomos rizst, vagy ízesítsd grillezett ananásszal és sáfránnyal.

2021. június13., 10:20

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Ropogós banános gofri gyorsan és egyszerűen – csokis tejszínhabbal és krémes csokiszósszal tálald!

Az egyik legfinomabb maradékmentő fogás, amelynek a receptjét úgy készítettük el, hogy soha többé nem kell újra rákeresned az interneten, mert ez a változat annyira egyszerű, hogy azonnal megjegyzed.

január25., 06:32

Mexikói vegán saláta

Ha ezt a gazdag salátát elkészíted, nem is kell sokat gondolkodnod azon, milyen húst tálalj mellette, mert egy natúr vagy fokhagymás csirkecomb is bőven elég lesz az ízkavalkád mellett.

2021. június12., 10:24

Emlékszel rá? Így készítsd el gyermekkorod kedvencét, a csokiszalámit!

A kekszszaláminak is nevezett finomság összeállítása olcsó, nagyon egyszerű és akár variálhatod is egy kis rummal, kávéval, vagy épp narancshéjjal.

január20., 06:32

Mustra