Repülés gyerekkel? Tuti tippek, hogy elkerüld a sírást

Egy felfújható strandlabda nem foglal sok helyet, de jó szolgálatot tehet a reptéri várakozás közben, a gépen pedig jó móka lehet post-ittel kidekorálni az ablakot. És még néhány tipp ahhoz, hogyan utazzunk kisgyerekkel repülőn – ami nem könnyű műfaj.

A repülőn ordító gyerek minden szülő és minden utas rémálma, vannak, akik nem is mernek kisgyerekkel repülőre ülni emiatt. A gyerek vigasztalhatatlanul sír, mi iszonyatosan kellemetlenül érezzük magunkat, míg az utastársak csendben próbálnak tűrni, vagy épp hangot adnak nemtetszésüknek, és esetleg még a szülői képességeinket is megkérdőjelezik.

Ha nem akarjuk, hogy a gyerekünk vég nélkül filmeket nézzen, akkor mindennek az elkerülésére az a legjobb módszer, ha minél jobban felkészülünk, hogy megelőzzük a sírást. A The New York Times számos praktikus tanácsot összegyűjtött erre a célra, ezekből válogattunk. 

Indulás előtt, a reptéren

• Ne ücsörögjünk, hanem hadd mozogjon a gyerek, amíg csak lehet!

• Látogassunk el a vécére, cseréljünk pelenkát.

• A beszállással várjunk az utolsó pillanatig. Ha ketten is utaztok a gyerekkel, akkor az egyikőtök szálljon be, keresse meg a helyet, rendezze el a csomagokat, a másik pedig a végén menjen be a gyerekkel, hadd mozogjon addig szabadon.

• Egy kisebb felfújható strandlabda szinte semmi helyet nem foglal, ám nagyszerű szórakozás lehet akkor, ha épp késés miatt várakozni kell a reptéren.

Minél később szálljunk fel a gépre!
Minél később szálljunk fel a gépre!Fotó: Tetra Images / Getty Images Hungary

Játékok az útra

• Kérj egy műanyag pohárba jégkockákat az utaskísérőtől. A legkisebbeket lekötheti, ahogy olvad és közben mozog a pohárban.

• A legtöbb gyerek szeret ragasztgatni. Vihetünk például post-it cédulákat, amikkel kidekorálhatja az ablakot, miután rajzolt rájuk. Egy csomag sebtapasszal is jót lehet játszani. Vagy csak legyen nálunk egy új matricás album.

• Zseníliadrót – bármire rá lehet tekerni, például ujjra, ceruzára és más tárgyakra, ezzel egy pillanat alatt új játékot készíthetsz belőlük.

Repülés közben

• Ha tudjuk, hogy a gyerekünk szereti az előtte lévő ülést rugdalni, akkor kellemetlen pillanatoktól kímélhetjük meg magunkat, ha az egyik szülő a gyerek elé, a másik pedig mellé ül. Persze így minket rugdal, de legalább nem érezzük kínban magunkat a jogosan felháborodott idegennel szemben.

Van, amikor minden hiába, mégis eltörik a mécses
Van, amikor minden hiába, mégis eltörik a mécsesFotó: Radist / Getty Images Hungary

• A felszálláskor bekövetkező füldugulás miatt érdemes cumisüveggel, innivalóval vagy nyalókával készülni, hogy hamar elmúljon a kellemetlen érzés.

• Ha nagyon hosszú útra megyünk, akkor készíthetünk egy kis csomagot mindenféle apróságokkal, amiből meghatározott időközönként, például óránként egyszer húzhat valamit. Ha ezeket egyesével jó alaposan becsomagoljuk, akkor még tovább le fogja kötni.

• Ha pedig extra jó fejek akarunk lenni, akkor az utastársaknak vihetünk édességet vagy füldugót, hogy könnyebben viseljék a megpróbáltatásokat

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.