Ha törik a csont, nyáron is irány a biztosító!

Nyáron, a szünidő alatt éri a gyerekeket a legtöbb baleset. Ilyenkor a nagy ijedségben sokan el is feledkeznek róla – ha egyáltalán tudták – hogy Magyarországon minden 3-18 év közötti gyermeknek van általános balesetbiztosítása. Ezt az állam köti meg és fizeti, a szülőknek semmit sem kell tenniük érte.

Az állam ebben az évben a Groupama Garancia Biztosítóval áll szerződésben, tehát a balesetet a bekövetkezése után 30 napon belül ennél a társaságnál kell bejelenteni. Ennek módjairól itt talál pontos információkat. A biztosító az összes irat beérkezése után két héttel fizet. A kárigény érvényesítéséhez szükség van az orvosi leletre és a röntgenfelvételre.

A biztosítás baleseti eredetű halálra és maradandó egészségkárosodásra, valamint csonttörésre terjed ki. Utóbbiért 3 ezer forintot kap a kis beteg, a többi lehetőséget inkább nem soroljuk fel.

shutterstock 104081492

Jó tudni, hogy a biztosítás a gyermek 3. születésnapjától a 18. életév betöltésének napjáig érvényes, megszakítás nélkül, az év minden napjára. Vagyis iskolaidőben és szünidőben is, és az is mindegy, hogy a baleset hol éri a gyereket: otthon, útközben vagy az iskolában, sőt, akár külföldön. Vagyis ha a gyerek mondjuk, az iskola udvarán eltöri a karját, attól, hogy az intézményben próbálják elsunnyogni a dolgot (láttunk rá példát), a biztosítási összeget még elintézhetjük neki fájdalomdíjként.

A biztosító akkor viszont nem fizet, ha a baleset idején a gyerek részeg volt, drogot használt, vagy olyan járművet vezetett, amire nem volt jogosítványa/amely nem rendelkezett érvényes okmányokkal.

Oszd meg másokkal is!
Mustra