Így használhatja növényitatónak az eldobható pelenkát

Eszembe nem jutott volna soha az eldobható pelenka háztartási újrahasznosítása, a napokban azonban olyan ötletre bukkantam az interneten, amit tavasszal biztosan ki fogok próbálni. Érdekes közös kisérlet lehet már iskolás korú gyerekekkel, ami megmutatja, mire lehet használni a pelenka nedvszívó kristályait, és nem mellesleg hasznos végeredménnyel jár. Minden ötlet arra alapoz, hogy a pelenka belsejében található kristályok akár saját súlyuknak hatvanszorosát képesek felvenni a vízből.

Az eldobható pelenka szuperjó nedvszívó belsejét felhasználva segíthet a szobanövények életbentartásában, az elültetett pelenkabél zseléként magába szívja a vizet, azt lassan adja le, így nagyon sokáig nedvesen tartja a növényeket, megvédve azokat a kiszáradástól. Emellett ráadásul szuper házi jégpakolás is készíthető belőle.

Ez a módszer persze csak olyan növényeknél hatásos, amik igénylik a folyamatos öntözést. Kaktuszoknál például nem ajánlatos kipróbálni, hiszen azok nem bírják, ha a föld állandóan nedves.

A videóban tippet kapunk arra is, hogyan lehet házilag tápot készíteni a vágott virágoknak, és hogy a pelenka belsejében található kristályokkal miként változtathatjuk át a virág vizét látványos zselévé. Ráadásul az anyag csíráztatásra is tökéletesen alkalmas.

A kisfilm megértéséhez minimális angol nyelvtudás épp elég, hiszen készítői mindent részletesen szemléltetnek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek