Csodálatos fotók egy félkezű kislányról

Holly Spring, egy új-zélandi fotós, aki az aucklandi akadémián tanulta a mesterséget, gyönyörű fotósorozatot készített kislányáról. A kislány, Violet, születése óta Hirschsprung-kórban szenved és hiányzik a bal kézfeje is - éppen emiatt sokan csak sajnálkozón néznek rá.

Az anya viszont ahelyett, hogy siránkozásra tanítaná gyermekét, azt mutatja meg neki, hogy nincsenek akadályok előtte, bármit el tud érni ha bízik saját magában. Példaértékű ahogyan Holly bemutatja kislánya fogyatékosságát, és segíti Violetet abban, hogy teljesen természetesen kezelje ezt az állapotot. Holly bizonyított, és nem csak, mint anya, de azoknak a családoknak is inspirálók „történetei”, akik hasonló problémákkal küzdenek. 

Hirschsprung-kór

A Hirschsprung kór veleszületett vastagbél-tágulat. A Hirschprung-betegség gyakorisága élve születéskor 1 az 5000-hez. Leginkább fiúgyermekeket érint.
Olyan fejlődési rendellenesség, ahol a vastagbél vagy a végbél falában levő idegvégződések, más néven receptorok (ganglionok) hiányoznak, nem érzékelik a felgyülemlett széklet nyomását a bélfalon, s így nem indítják el a gerincvelői székelési reflexet. A hiányos beidegzésű bélszakaszon nincs a bélsarat kifelé juttató mozgás, perisztaltika, ennek következtében az érintett szakasz mögött a széklet pang, a bél jelentősen kitágul, úgynevezett megacolon keletkezik. Gyakran a végbél környékén van a beteg bélszakasz. Azt a bélszakaszt, melynek beidegzése hibás, műtétileg el kell távolítani, átmenetileg a vastagbél hasfali kivezetése válhat szükségessé.
Az ilyen gyerekeknél esetleg károsodhat a végbél táróizomzata, de többségük rendesen szobatisztává válik, legfeljebb egy kicsivel később. Forrás: rirosz.hu

 

„A lányom, a múzsám és a szívem inspirált arra, hogy kövessem a szenvedélyemet és megosszam ezeket a különleges képeket és digitális művészetet veletek.” mondja Holly.

Holly Spring fotói elnyerték az NZIPP/Epson Iris Portrait Creative Photographer (Az év kreatív portré fotósa) díjat az idei évben. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra