Szépségszalon gyerekeknek: klassz vagy ijesztő?

A kislányok szeretnek szépítkezni. Pláne, ha azt látják, hogy anya naponta sminkel/frizurázkodik, vagy mindig szépen lakozott a körme. Az, hogy mit engedünk meg a gyereknek, változó, van aki szerint egyetlen rózsaszínre festett kisujjkörmöcske is bőven elég, más viszont időnként hajlandó a gyerek kezét-lábát kilakkozni, kölcsönadja a szájfényét, sőt, néha még egy kis szemfestéket is.

Nem tudom, az alábbi libanoni szépségszalon életrehívását vajon a körömlakk és szemfesték dugdosátát megelégelő anyák igényei hívták életre, vagy épp ellenkezőleg. Mindenesetre, itt aztán nem kispályáznak, a betérő kiskorú vendégek teljes körű szolgáltatást kapnak, frizurát, sminket, manikűrt, pedikűrt, de van lábmasszázs, sőt virágos fürdő is. A szolgáltatásokat például sokan veszik igénybe szülinapi zsúrok progamjaként, az ünnepelt és barátnői egyszerre szépülnek meg.

Az én lányaim tutira imádnák. Önök mit gondolnak a kisgyerek szépségszalonról? Kevésbé súlyos, mint például az, hogy öt éves kislányoknak már saját hogyan sminkeljünk csatornájuk van a youtube-on?

A hasonló, gyerekeknek szóló szépségszalonokkal kapcsolatban újra és újra fellángol a vita. Akik csinálják (és akik odahordják a gyereket) arra hivatkoznak, hogy "csak hercegnővé változtatjuk a kislányokat, mi rossz van abban?". Sokan érvelnek viszont azzal is, hogy a szépség mindenek feletti misztifikálása eltorzítja a gyerekek értékrendjét, és hogy a túlzottan felnőttesre vett kislányokat "szexualizálja" ez a trend. Kivel értelek egyet?

Ha pénz nem lenne akadály, elvinnék a gyereket egy ilyen szalonba?

  • Soha 1528
  • Valami különleges alkalom tiszteletére miért ne 523
  • El nem vinném, de otthon szépítkezünk mi is 265
  • Persze, a szépítkezést nem lehet elég korán kezdeni 60
Mustra