Mikulást rejtő Mikulás

Ha kevés az időnk, mégis valami saját készítésű aprósággal szeretnénk emelni a Mikulás érkeztének fényét, íme egy jó tipp: készítsünk kicsi karácsonyfát vagy Mikulást filcből, és díszítsük vele az asztalt, az ablakot, vagy a polcokat.

Az a fantasztikus az előre gyártott filcben, hogy még a legkétbalkezesebb ember is tud vele mit kezdeni. Bár a filcfigurák elkészítése nem teljesen gyerekbarát, egyszerű kivitelezésüknél fogva nagy meglepetést lehet vele szerezni a gyerkőcöknek. A nagyobbak pedig némi óvó felugyelettel akár teljesen egyedül is elkészíthetik.

A filcből készült Mikulás vagy fenyőfa elsősorban apró ajándékok elrejtésére alkalmas, de úgy önmagában, díszként is megállja a helyét és pillanatok alatt Télapó-, illetve karácsonyváró hangulatot lehet vele teremteni.

Filc Mikulás és fenyőfa készítése

Kellékek: 5 milliméter vastag filclapok (piros, zöld, esetleg fehér), vatta, tömőanyag vagy gyapjú, pillanatragasztó, tű, cérna, olló, gyöngyök.

A vastag filclapokból negyed vagy harmad köröket, azaz körcikkeket vágunk.  A kör sugara 10-15 centi között legyen.

A két egyenes oldal mentén összevarrjuk az anyagot és így egy kúpot kapunk.

A piros kúpból készítjük a Mikulást, mégpedig úgy, hogy egy fehér textilkört ragasztunk rá arcnak, két pöttyöt rajzolunk szemnek. A szakáll és a kalap karimája készülhet formára tépkedett vattából, fehér tömőanyagból vagy nyers gyapjúból is. Természetesen akár fehér filcből is kivághatjuk a megfelelő alakzatot.

A szakáll-részt nem csak ragasztani lehetséges, hanem varrással is oda lehet erősíteni. Ez esetben viszont még a kúp megformálása, összevarrása előtt kell gondoskodnunk a figura arcának elkészítéséről.

A fenyőfa szintén egy kúpformára varrt filclapból készül, díszei pedig egy hosszú cérnára felfűzött gyöngyök, amelyeket tetszőleges helyeken a „fenyőfára” lehet ölteni vagy ragasztani.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.