Ragaszd autósülésbe a gyereket!

Mivel készül egy kétgyerekes anya, ha hosszú autóútra indul a gyerekekkel és nem akarja, hogy az út végére a családi idegek romokban legyenek? Mivel lehet lekötni az autósülésbe kötött gyereket három órán keresztül? Székberagasztó varázsötletek tarkababtól.

"Hétvégén utazni készülünk. Messzire. Egy négy- és egy egyévessel. A két gyerekülés közé hátra már nem férek be, tehát a kicsik egyedül fognak üldögélni, bekötözve a 2x3 órás úton. Egész ősszel-télen betegek voltak, nem sokat mászkáltunk el itthonról, így nincsenek is nagyon hozzászokva az autósüléshez. A nagylány már leköthető, ha nem is könnyen, de a kicsinek ez olyan, mintha nekem, aki három tempó után elegánsan elsüllyed a vízben, azt mondanák, hogy holnap át kell úszni a Balatont - és még aznap vissza."

Amivel készülök:

- nem kenődő ennivalók, cseppmentes kulacsok

- gyerekzenék, mese CD-k - rogyásig, lásd még: "Nem jó! Másikat!"

- a nagynak könyvek, babák

- a kicsinek matatható játékok, pl. kis darab festéket egy átlátszó flakon vízbe kell tenni és amíg az a rázogatástól lassan feloldódik, el lehet nézegetni - és 10 perc már el is telt a 6 órából! (ha nem kezd sipítani, hogy tekerjük le a kupakot és igyuk meg a vizet). Feltétlenül kettő kell belőle, megelőzendő az idegőrlő "Én is! Én is"-t.

- néhány kedvenc játékot addig ki is vonok a forgalomból, hogy aznap nagyon érdekesek legyenek

- talán 2-3 játékot madzagra kötök, mert nem fogom elérni, amit a padlóra dobálnak (csak nehogy a nyakukra tekerjék, mondja megint a pozitív énem)

- a kicsi szeret nedves rongyokat szopogatni, teszek néhány új "rongyit" egy dobozba

- párszor nyilván meg is kell állni, mozogni a levegőn, ölbevevődni, szopni

- és reménykedem, hogy valamennyit alszanak is majd, mégpedig egyszerre, hogy ne lármázzák fel egymást (zötyögés nélkül a nagy már egyáltalán nem alszik nappal, a kicsi sem egy mormota, néha fél óra alvással is elvan egész nap)

Minden további székberagasztó varázsötletet szívrepesve várok!

tarkabab

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek