A rugdalózó jelzi, ha a baba lázas

Egy apuka olyan rugdalózót tervezett, amely jelzi, ha a kisbaba testhőmérséklete megemelkedik. Módszerének lényege, hogy a ruhadarabok követik a kisbabák testhőmérsékletének változását, és amennyiben az 37 fok fölé emelkedik, a ruha színe megváltozik, így a szülők azonnal felismerhetik, hogy a gyerek lázas.

Chris Ebejer szerint terméke nélkülözhetetlen lesz a kismamák körében, hiszen a hő önmagában láthatatlan, ám a rugdalózó segítségével az anyák képesek lesznek azonnal felismerni, ha gyermekül lázas és rögtön meg tudják kezdeni a láz csillapítását, ami azért fontos, mert a magas láz, a túlmelegedés agykárosodást okozhat, és olyan, súlyos betegségek tünete lehet, mint az agyhártyagyulladás.

Ebejer olyan festékanyagot keresett, aminek molekulái érzékenyen reagálnak a hőváltozásokra. Hat év alatt £700,000 fontot költött arra, hogy tudósok segítségével kikísérletezze a megfelelő anyagot, amivel megfesthetik a rugdalózók pamutszálait, írja a DailyMail.

Az októberben, 20 fontos csomagáron forgalomba kerülő termék a Babyglow nevet kapta, rózsaszín, kék és pasztellzöld színekben lesz elérhető, de amint a baba testhőmérséklete eléri a 37 Celsius fokot, a ruhák színe azonnal fehérre változik. Mr. Ebejer szerint a Babyglow életeket fog megmenteni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra