Kórházi népítélet a szülészetekről

A Poronty szeretne egy olyan állandó rovatot indítani, amely a ti segítségetek alapján készülhet csak el. Ma Magyarországon a kórházak állapota, az ellátás minősége nagyon változó, s ez rendkívül megnehezíti az állapotos nők választását.
A szülésre készülő kismamák, kórházválasztása függ lakóhelyüktől, választott orvosuktól és azoktól a véleményektől, melyeket a szomszéd/barátnő/ a nőgyógyász felesége/fórum/kórházi szórólap révén jutnak el hozzá. Szeretnénk a magyarországi kórházak szülészetéről egységes szempontok alapján elkészített körképet csinálni, amellyel segítséget tudunk nyújtani a nőknek a választáshoz.

Tudjuk, hogy mailben kifejteni az általunk kért szempontokat nehezebb és időigényesebb feladat, mint mondjuk csak benyomni egy szavazó gombot, azonban minél több és pontosabb válaszokat adtok, annál megbízhatóbban tudtok választani a kórházak közül.

Hogy mégis mit kell tenned? A poronty@mail.velvet.hu e-mail címre küldj egy levelet amelyben a szüléseddel, terhesgondozásoddal kapcsolatban, néhány konkrét szempontot figyelembe véve elmeséled a saját tapasztalatodat.

Szempontok:

- terhesgondozás minősége, menete, személyzet
- szülés körülményei, alternatív szülési módok lehetősége
- császármetszés protokollja, altatás, epidurális, spinális érzéstelenítés lehetőségei
- szülés levezetése, orvos, szülész szempontjából (név nélkül)
- csecsemőosztály, választható szobák, személyzet hozzáállása, hogyan látogatható a gyermek (mennyire támogatják a szoptatást, cukros víz stb., üvegfal mögül vagy személyesen is beengedik a látogatókat)
- esetleges komplikációkra való felkészültség (koraszülött ellátás, csecsemő intenzív stb.)
- szülés éve
- összesített vélemény: Szeretett ott szülni, szülne ott még egyszer, hagyná ott szülni a lányát, azonos feltételekkel? Összköltségek.

Reméljük, sokan osztjátok meg tapasztalataitokat és bízunk benne, hogy idővel egyre nagyobb adatbázissal rendelkezve, egy széles körben használható, a kórházak részére is hasznos útmutatással állhatunk a szülés és terhesség előtt álló nők mellett!

Köszönettel: Poronty szerkesztőség
Oszd meg másokkal is!
Mustra