Masszázs nagy pocakkal

Terhesen különösen jól esik, ha az ember fájós hátát, derekát masszírozzák. Nem mindegy persze, hogy hogyan: a szakképzetlen kezek még akár árthatnak is. A Poronty körülnézett a budapesti spák kínálatában, és három helyet is talált, ahol kifejezetten terhesek számára kínálnak masszázst. Azt persze nem állítjuk, hogy olcsó.


A terhes (érzékenyebb olvasóinknak: várandós) nők közül sokan esnek abba a hibába, hogy túlságosan vigyáznak magukra. Különösen első terhességnél gyakori, hogy szegény lány nem mer napra menni, nem mer uszodába járni, nem mer befeküdni egy masszázsra, hátha baja lesz a gyereknek. Pedig ha nincs komplikáció és amúgy egészséges az anyuka, mindent szabad: persze az első 12 hétben és az utolsó néhányban azért ajánlatos óvatosnak lenni, és mondjuk kihagyni a dzsungeltúrát meg az aerobikedzést.

Az Agave Day Spa 90 perces, teljes testre kiterjedő kezelése 9200 forintba kerül. A terhesség teljes ideje alatt ajánlják, massz?r terapeutáik személyre szabott kezelést nyújtanak. "Tudják, hogy melyek azok a pontok ahol kilazításokra, simításokra van szükség" - tudtuk meg a spa képviselőjétől. A masszázs kezelőágyon, meztelenül történik, az oldalán fekvő kismamát egy lepedővel takarják le közben.

A Mandala Day Spa a 12. hét betöltése után "tápláló masszázs kismamáknak" nevű kezelést ajánl, mely lehet 30, 45 és 60 perces is. "A masszázstechnika kipróbált és biztonságos, a várandósság különböző szakaszaihoz igazítva. A masszázs különleges pozícióban történik, hogy teljes ellazulást és relaxációt biztosítson a kismamának" - tudtuk meg a spa képviselőjétől. A 30 perces masszázs 8500 Ft-ba, a 45 perces masszázs 10 500 Ft-ba és a 60 perces 12 500 Ft-ba kerül.

Terhesmasszázs a Levendula Day Spában is van, ahol azonban nem méltatták válaszra érdeklődő levelünket. Itt az Elemis japán kaméliaolajával masszíroznak, mégpedig babzsákon. Az 50 perces kezelés 10 800 forintba kerül.

Sajnálatos módon a Poronty költségvetésében nincs ilyesmire keret, illetve szerzői közt sem található terhes milliomosnő, így nem tudunk beszámolni tapasztalatainkról. Ha Ön kipróbálta ezt, vagy valami mást, írjon, kommentezzen!
Mustra