Masszázs nagy pocakkal

Terhesen különösen jól esik, ha az ember fájós hátát, derekát masszírozzák. Nem mindegy persze, hogy hogyan: a szakképzetlen kezek még akár árthatnak is. A Poronty körülnézett a budapesti spák kínálatában, és három helyet is talált, ahol kifejezetten terhesek számára kínálnak masszázst. Azt persze nem állítjuk, hogy olcsó.


A terhes (érzékenyebb olvasóinknak: várandós) nők közül sokan esnek abba a hibába, hogy túlságosan vigyáznak magukra. Különösen első terhességnél gyakori, hogy szegény lány nem mer napra menni, nem mer uszodába járni, nem mer befeküdni egy masszázsra, hátha baja lesz a gyereknek. Pedig ha nincs komplikáció és amúgy egészséges az anyuka, mindent szabad: persze az első 12 hétben és az utolsó néhányban azért ajánlatos óvatosnak lenni, és mondjuk kihagyni a dzsungeltúrát meg az aerobikedzést.

Az Agave Day Spa 90 perces, teljes testre kiterjedő kezelése 9200 forintba kerül. A terhesség teljes ideje alatt ajánlják, massz?r terapeutáik személyre szabott kezelést nyújtanak. "Tudják, hogy melyek azok a pontok ahol kilazításokra, simításokra van szükség" - tudtuk meg a spa képviselőjétől. A masszázs kezelőágyon, meztelenül történik, az oldalán fekvő kismamát egy lepedővel takarják le közben.

A Mandala Day Spa a 12. hét betöltése után "tápláló masszázs kismamáknak" nevű kezelést ajánl, mely lehet 30, 45 és 60 perces is. "A masszázstechnika kipróbált és biztonságos, a várandósság különböző szakaszaihoz igazítva. A masszázs különleges pozícióban történik, hogy teljes ellazulást és relaxációt biztosítson a kismamának" - tudtuk meg a spa képviselőjétől. A 30 perces masszázs 8500 Ft-ba, a 45 perces masszázs 10 500 Ft-ba és a 60 perces 12 500 Ft-ba kerül.

Terhesmasszázs a Levendula Day Spában is van, ahol azonban nem méltatták válaszra érdeklődő levelünket. Itt az Elemis japán kaméliaolajával masszíroznak, mégpedig babzsákon. Az 50 perces kezelés 10 800 forintba kerül.

Sajnálatos módon a Poronty költségvetésében nincs ilyesmire keret, illetve szerzői közt sem található terhes milliomosnő, így nem tudunk beszámolni tapasztalatainkról. Ha Ön kipróbálta ezt, vagy valami mást, írjon, kommentezzen!
Oszd meg másokkal is!
Mustra